Thursday, 21 July 2011

Rembat Novel di Kala Kebosanan..

Selamat pagi dan assalamualaikum :) Pagi ni sarapan roti sapu planta lagi. Biasa laa tu je menu sihat yang wia makan kalau jauh dari rumah.Yang pasti kalau nak makan megi tu fikir dua tiga kali. Kalau lapar sangat sangat baru wia makan. Tapi memandangkan tengahari pun bakal menjelma cukup la hanya dua keping roti dan air skyjuice. Hee =D kebetulan hari ni memang free habis sebab kelas satu pun tak ada. Jadi amat sesuai la wia ngadap lappy biru ni sampai lebam.

Baru semalam je wia dah pegi library dengan dak Sara. Pinjam buku semata mata tak mau kebosanan melanda diri ini. Bukan satu tau tapi tiga buah lagi. Nak tau buku apa yang wia pinjam sampai tiga sekali. Rajin sungguh wia pinjam buku kat library awal semester nie..jeng jeng jeng. Novel Cinta la ;p Berlambak kat library pinjam je. Nak nak cerita yang menarik, memang jadi pilihan bacaan wia. tambah tambah dak sara pun minat gila sungguh dengan novel. Memang kalau pinjam satu pasti awal awal dah habis.. sebab tu weoul tamak pinjam sampai tiga buah. Kihkihkih..
Wia dah settle baca sebuah novel "Cinta Mekar Dihati " dan maknanya ada lagi dua buah lagi. Tengok la petang nanti mesti dah bosan ngadap laptop pasti novel jadi pilihan di waktu lapang. Sekarang ni wia agak kurang dan agak lama juga tak pegang novel cintan cintun ni. kalau masa dulu di awal belasan tahun, remaja trang tang tang pasti novel ni saling bertukar dengan kawan kawan. Pendek kata, dah banyak dah yang khatam. Hehe.. tapi bila melonjak usia 20-an. Agak kurang sikit, tapi bukan bermaksud yang wia tak minat lagi dah. Cuma masa dan mood dah tak macam dulu. kalau dulu semua layan (^_________^) V biasa la tue, perubahan hormon la katanya dari keremajaan ke kematangan.# Betul ke tak ayat wia ni. Hancuss bahasa di buatnya.
Okey laa, wia nak blog-jogg dulu. Moga uoOls heppi datang ke rumah wia :') Walaupun pengalaman hidup serumah dan sebumbung dengan dak Chinese tak sama dengan dak Malay.. hanya wia yang dapat rasa sekali seumur hidup. P/s : Tak suka kalau dak Cina berperangai cam dak Melayu yangg kaki kepoh. Opps termengata pulakss. Wia suka berkawan ngan Sye Yin..iras Tiz zaqyah versi Cina :'D  Jumpa lagi dalam entri seterusnya..

3 comments:

  1. dah lame betul tak bace novel

    ReplyDelete
  2. novel oh novel .

    mmg best kalo bace di waktu2 bosan . hehe

    :)

    ReplyDelete
  3. kak mia pn hantu novel..hehe

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi