Saturday, 23 July 2011

Tak Sempurna dek Aqal Fikiran ;)

Salam Ceria peeps. Assalamualaikum. Minggu pertama semester baru dah pun selesai minggu ni. Masih tak banyak yang belajar. Cuma settlekan add drop subjek. Kenal kenal lecture. Adjust masa dan jadual. Pusing pusing bangunan cari kelas. Settle..! Fuhh. Seminggu ni dah berlalu. Cepat masa berlalu kan. Pejam celik pejam celik minggu depan dah nak masuk bulan puasa. Excaited nya wia ! Sungguh tak tipu dan lagi eksaited kalau semuanya pun cepat selesai =D
 Dont wait for the perfect moment. Just take the moment and make it Perfect..! That true rite my blogger friend..?
Alhamdulillah lagi tiga buah novel wia rembat lagi dari perputakaan untuk jadi penyelamat keadaan. Hehe. Al-maklum lah hujung minggu pasti bosan wia keseorangan di dalam bilik. Jadi harus, ada baca bahan bacaan selain melayari internet. Entah kenapa malam ni mood berblogging ke laut.. tapi belum pasti laut mana pula dia memaba diri. Yang past tangan ini masih gigih nak tekan tekan keyboard walhal wia cuma nak cakap yang esok hujung minggu =.= pasti bOrinG kalau berjauhan dengan famili..hmm nak keluar pun ptptn belum masyuk. Entah kenapa ada khabar angin yang cakap ada setengah dah masyuk. Pelik O.o bukan semua seragam ke..? awat pulak ada sesetengah istimewa dapat awal..Huuuu T__T

Dah lama menunggu masyuk duit.. susah kan tak ada duit di tangan. wia pulak jenis tak pandai cari duit. Memang macam mana la nanti nasib. Tak ada bakat. Kalau dah pandai menjahit, mesti dah dapat tempahan buat baju raya. Baju kurung ke, baju moden ke, kebaya, baju melayu aka teluk belanga. kalau boleh memang masyuk juga la musim perayaan. Ikutkan nak kerja tapi pecaya atau tak wia tak rajin. Dan nak bagitau rahsia sikit yang seumur hidup wia belum penah rasa perasaan menjadi pekerja. Pelik kan..? Yap itu la wia yang terlalu manja. Jaga badan dan rehat di rumah ja bila time cuti tahu tapi tak pandai cari duit poket. Tsk tsk.. lepas SPM dan STPM pun tak kerja tau.. Hadoii~

Bosan itu selalu"
Macam mana nak tempuh bagai dugaan lagi. Kuikui..dengar dengar uncle wia ada kat Bangi sekarang. Kazen pulak ada kat Kelana Jaya. Dekat saja kalau nka jalan jalan hujung minggu ni. Tapi masalah tetap ada. #tak penah tak ada masalah dak wia ni kan..? Sabar aja laa ;p

Hanya berblogging dan berblogwalking buat wia rasa ceria. Kalau dengar wia meluahkan sesuatu. Hanya laa setelah ditapis dengan six sense dan bukan sekadar suka suka berkongsi. Sebab kata orang diam, lebih baik dari berkata kata. Belajar dari incik dear <3 P/s : Terkilan tak dapat tengok penyampaian hadiah buat qari dan qariah dalam tilawah Al-Quran.. Apepun tahniah. Moga segala nya dipermudahkan Allah.

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi