Saturday, 16 July 2011

Cepatnya Sabtu Esok Dah Ahad |Cepatlah Pergi situasi yang Gundah.

Assalamualaikum. Salam Sabtu buat semua (:
Cemana hari indah uoOls hari nie..? Tadi wia tengok Selamat Pagi Satu Malaysia dia cakap pasal Floria kat Putrajaya macam tak sabar nak pegi even esok je last day. Tapi masa tu wia belum balik Shah alam lagi. Kalau dah balik pun, belum tentu boleh pegi sebab pertama transport. Wuuu teringin nya nak pegi T_T

Nak rtak nak esok je lagi wa bersama famili. Kemudia n dah nak kena berangkat dah. Berat hati kott. tak mau balik boleh dak. Tempat orang tak best laa berbanding tempat sendiri. Macam peribahasa Melayu.. Hujan emas di tanha orang, hujan batu di tempat sendiri. Baik lagi di tempat jatuh lagi di kenang. Tsk tsk.. rasa tak sabar nak habis studi pun ada dah nih. Sebab malas nak pegi balik. Jauh pulak tue. Wia nyesal ke studi jauh jauh* Ada la jugak sebab utama.. "Tak Syoknya berjauhan dengan keluarga". Huu..

tapi yang bestnya studi jauh jauh boleh belajar menda baru di tempat orang. Di samping boleh melancong sana sini. Tapi wia tak pun =.= " Entah la kenapa susah untuk keluar jalan jalan. Hmm..? tengah runsing fikir kenapa..Nanti nak try selit selit jalan jalan kat tempat orang lah. Baru tak rasa bosan. Mungkin#. Seriuy\s apa yang wia rasa sekarang adalah berat hati yang teramat. Mungkin juga wia banyak fikir. Think +ve wia.. InsyaAlllah will be fine. Fakta* Wia memang kuat berfikir yang kadang kadang rimit pun fikir. Harus lah lapangkan dada kan..?

Plan hari ni nak jalan jalan ngan famili. Harap dapat la bayar broadband juga. Sebab agak susah wia nak on9 tanpa broadband kesayangan. Pengajaran# Sapa suruh tak bayar.. lepas ni nak bayar laju laju sebelum tamat tempohnya.,>.< baru la semuanya berjalan lancar. Moga hari ni dan hari hari yang mendatang indah buat uoOls dan wia, kerana masalah mungkin datang dan pergi. yang penting ingat pada Allah dan syukur la DIA masih ingat pada kita, hamba hambaNya.
Okey, wia nak blogwalking lagi. sekarang tengah free, insyaAllah petang nanti keluar melawat orang kat Hospital.. ada sedara bau bau bacang sakit# Wai tak sabar nak bayar broadband nak harungi situasi berat hati ni cepat cepat. resah sangat. Tak mau harungi pun ada. tapi masa tetap berdetik. Malas je nak balik U..huhu. Jeles# tengok adik yang cuti lama siap ambik lesen kereta. Hadoi~ Have anice day uoOls. P/s: Wia suka Bunga dan permandangan indah ciptaan tuhan.

4 comments:

  1. jgn x byr tau...hehe...selamat berangkat la ye

    ReplyDelete
  2. seronok dapat tgk bunga macam2 kaler!
    bestnya! :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi