Wednesday, 14 December 2011

Penat Berbaloi Baloi weh ! ;)

Keletihan terasa bila semangat nak berkemas bilik bilik dalam teratak mak ayah. Mulanya operasi bermula semalam, bila wia dan mak buat geram geram kemas bilik yg dah lama tak diberi sentuhan. Almaklum la mak bekerja dan wia pula studi jauh jauh. Adik adik lelaki bukan nya minat sangat nak berkemas. Apa lagi.. dah lama inginkan kelainan dalam bilik. Rasanya bilik pun dah tak nampak bilik sebab habuk boleh di timbang uoOls.


Betapa banyak nya sawang dan habuk tak di buang. Bukan apa buat aksesori bilik sebelum ni. Ecece.. Memang banyaak sampah yang nak dibuang. Kumpul berplastik plastik bonjot sampah. Adik wia, dak pali jadi tukang buang. Berangkut banyak betul sampah dalam bilik. Banyak sangat nyah yang tak diperlukan menginap sekali dalam bilik wia. Sebab tu tak terhapdate blog dan tak sempat jalan jalan ke blog. Hmm =.="

Sengaja nak cari kelainan, wia tukar posisi katil double decker wia dan dak nana yang dah lama tak bertukar. tukar posisi almari dan meja solek. Akhirnya bilik tampak luas dari biasa. Memang hirup habuk saja dua tiga hari ni. Huhu. # Tapi yang best rasa puas sebab bilik dah cun melecun. Puas hati untk diri sendiri. Kan diri sendiri dan dak Nana juga yang nak guna.


Memandangkan dak nana pun tak ada. Wia kemas dan gotong royong dengan mak & adik adik lelaki. Penat hanya tuhan yang tahu. Petang baru siap..Fuhh ! Hari pertama selesai ! #Tersenyum puas. :"D Malam nya tido dalam feeling feeling selesa dan nyaman tanpa habuk dan sawang. Ngehngeh..

Hari ni pulak kemas bilik adik adik lelaki wia. Mak ai memang banyak juga habuk dan pakaian pakaian lama yg dibuang. Berbonjot bonjot juga sampah yang dibuang dak pali. Nasib berulang naik moto. Mau juga la dia. Kemain juga semangat nak bersihkan bilik dia yang lama juga tak dikemas atas faktor masa. Bila gotong royong camni memang letih woo. Pecah peluh dan lemak kalori pun terbakar berkoyan koyan. Haha.. Harap harap caamtu la sebab peluh merecau nak habaq mai..

Alhamdulillah selesai settlekan dua bilik dalam rumahku syurgaku. Esok insyaAllah bilik mak ayah pulak. Sebab bilik mak ayah luas sikit. Teehee :'D Memang banyak tenaga yg digunakan.. Ok selamat berblogging ! Mata wia dah jadi mata panda dah.. Nunite. # Psst wia baru hapdate banner CHURP CHURP.. Jom sesama klik banner kat atas entri yg comel comel tu ok. Tengss. Kalau klik bagitau wia eh ;) Penat dan letih wehhh tpi berbaloii..

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi