Tuesday, 6 December 2011

Sarrapan Rotii Canaii =D

Apa sarapan uoOls pagi ni.? Pepagi mesti isi perut dgn sesuatu makanan yg boleh memberikan kita tenaga sehari harian. Tapi bagi seorang pelajar yg bercuti macam wia nia, memang membela badan jawab nya. Muahaha. Syukur.. Pagi ni wia merasa makanan feveret 1 Malaysia. Roti canai cicah kari. Huwalla!

Kalau dok berjauhan dari kluarga memang jarang dapat makan roti canai kedai Melayu. Sebab utama sebab tak ada transport. Tapi bila dah bercuti cutian nie, dapat makan roti canai buatan orang Melayu sendiri, walaupun asalnya dari orang mamak atau India.

Sebab tu puas hati nak kunyah dan merasa roti yg dicanai sehingga kenyang. Wia suka kari dari kuah dalca ataupun kuah kacang parpu atau dalam bahasa baku iaitu kuah kacang kuda. Teehee :'D

Dua keping boleh buad perut kenyang sampai ke ptg :')
Gambar yg tak sempat rotate kedebum diupload terus dalam blog serta merta ;p
Puas hati bersarapan dgn roti canai. Yang sekali sekala dijamah sebagai juadah di waktu pagi. Mengikut fakta, kolestrol tinggi dalam jenis makanan ini. Sebab tu ia tak digalakkan makan selalu. Ambil la dalam kadar sekali sekala untk lepaskan nafsu makan yg melonjak. Tu diaa ayat kebaboom. Hiks.

Selamat berblogging uoOls. Entri makanan lagi. InsyaAllah ptg ni wia hapdate pasal baby pulaks. Tunggu entri seterusnya ye. Psst berdebar debar wia tunggu result. Semangat seawal 8 pagi on lappy semata mata nak tgk result. Tapi hampa seribu kali sayang sebab sistem masih belum dibuka. Dua kali buka dalaam masa yg berlainan. Tetapi jawapannya tetap sama. Kecewa hadir selepas tunggu debaran. Harap harap dapat result yang memuaskan hati. Amin. Petang ni nak cuba buka student portal lagi. P/s : Terima kasih ayah bank in kan sewa & yuran untk semester ni. Saayangg ayah mak! <3

2 comments:

  1. sedapnyer ! kecur rasenyer . dah lama nak makan roti canai tapi tak sempat nak beli . uhuks :((

    ReplyDelete
  2. sedapnya roti canai, lama tak makan

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi