Monday, 26 December 2011

Sarapan denGan SuSu.. !


Sarapan memang penting untuk kesihatan diri. Apa ye sarapan uoOls pagi ni..? Alhamdulillah wia juga suka ambil sarapan pagi. Sebab ia penting untuk alas perut yang kosong sepanjang malam. Ada sesetengah orang tak makan pagi kan.? Mungkin itu ada sebab tersendiri. Tapi yang penting wia mesti ambik untuk tenaga dan kesihatan. Kadang kadang wia sarapan lambat tapi tetap ambik dengan kuantiti yang kecil.


Contohnya pagi ni, pukul 10 pagi baru wia sarap. Hehe. Menu sarapan wia pun tak berat. Cuma segelas susu dan dua keping roti bread. Alhamdulillah, kenyang ! Memandangkan hari ni "Public Holiday" Ramai yang bercuti. Mesti bestt kan. Berkongsi la sarapan kegemaran uoOls dipagi hari.? :)

Wia suka juga makan sarapan dengan susu dan bijirin seperti Honey Star, Cornflakes atau Koko Cruch. Macam kanak kanak ribena kan.?;) Entahlah suka la makan. Kalau uoOls nak tahu susu memang baik untuk diri selain baik otak. Cuma wia satu je, tak boleh makan selalu.. Ikut mood dan selera camtu. Tapi apapun wia memang suka susu putih. Suka coklat dan susu strawberri pun suka double triple ! ;)  Macam susu Dutch Lady.




Tetiba jatuh cinta pada susu ! :) Okey selamat bersarapan dan bercuti uoOls. Moga ceria selalu hendakNya. Psst kalau uoOls nak tahu wia suka makan bjiran dan susu bersama adik adik. Hee :D Biasalah makan reramai baru la berselera. Ye dak.? Kan wia ni masih remaja.! Perangai pun cenggitu lerr..Heh.

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi