Sunday, 19 February 2012

Nasi Minyak Gulai Btg PiSang.

Nasi minyak memang sinonim waktu kenduri kawin. Hewhew. Tetiba menaip entri nasi minyak ni bukanlah ada tersirat. Cuma macam teringin nak makan gulai kawah batang pisang. Yummy! Lama tak makan. Kalau yang pertama kali dengar tu, cuba cari dan rasa pasti nak lagi ;)

Bagi wia gulai batang pisang ni kebanyakkan senang terdapat di kenduri kawen area Kedah seperti Sik, Baling, Pendang dan Yan. Depa kalau tak ada gulai ni, memang tak sah. Pendek kata, wajib ada. cuti semester lepas, pi kenduri kawin anak kawan ayah wia di area Sik.

Dapat la merasa gulai kawah batang pisang yang asli. Memang terangkat laa :P Selalunya gulai atau kari  i dimasak bersama daging. Lazat ! #Tertelan air liur bila menaip entri ni. Teringin sangat. Esok nak kena cari la jawabnya gulai ni. Insha Allah di Shah Alam ada :D

Cuba teka yang mana satu gulai kawah batang pisang ? ;)
Serius kadang makanan yang dah lama tak makan , bila teringat pasti rindu. Oh bila la rasanya nak dapat makan steamboat, stick dan meat ball. # Pulakss. Tetiba. Fakta yang wia ni kaki makan kan.?

Biar apepun gulai kawah batang pisang mengingatkan wia pasa seorang sahabat lama masa form6 dulu. Rindu sangat kat dia. Sebab penah sekali dia masakkan gulai kawah ni semata mata untuk wia. Terharu sangat masa tu. Tsk Tsk. Memang sedapp almaklum dia anak jati Sik.

Lama tak jumpa. Sekarang dah jadi tentera Udara. Anisah namanya. Hai rindu sangat kat mu Nisah. Bila teringin makan gulai batang isang mesti teringat Nisah. Tsk Tsk. Bilakah kita dapat berjumpa lagi..? Setiap kenangan pasti ada sangat bermakna.

Rindu nya kat mu Nisah..

Ok, rindu nak blogvespaking. Apakan daya internet dah main slow sejak nak hujung bulan ni. Hadoii.. Yang penting, menaip harus sekali dalam sehari. Teehee :') Tengss pada yang sudi ziarah. Dengan senang hati nanti wia balas jejak. P/s : 143 dear !

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi