Tuesday, 14 February 2012

Puding Karamel Cinta Hati :)

Assalamualaikum. Puding karamel.. Mesti penah dengar kan.? :) Wia memang pernah dengar tapi belum berkesempatan rasa. Nama puding tu dah cukup buat semua orang rasa lapar dan menelan air liur masing masing. Hee.

Sebenarnya mudah saja kalau tahu caranya. Itu yang wia belajar dari si dear. Entri kali ni memang bukan dari dapur wia sendiri. Tapi dari dapur bujang orang tu. Hehe. Katanya tetiba rasa nak makan puding karamel. Tengahari beli barang. Petang dah siap masak dan buad. Sekarang dah tersimpan dalam peti.

Puding Karamel - Google ;)
Malam ni dah boleh nikmati puding karamel sebagai pemanis mulut. Nyum nyum. Ni yang tak sabar wia nak cuba ni ;)  Sebab dengar dari resepi si dear. Memang mudah. Hanya gunakan susu segar, esen vanilla, gula melaka, telur dan sedikit gula..
Segar dari dapur bujang Si Dear :')

Comelnya!! Gambar yg dihntar pada fon wia tadi..
Wia memang teringin buat. Pasti nak cuba. Resepi.? Memang tak pandai nak sediakan. Kalau uoOls nak cuba leh Google resepi ok.. Wia rasanya tak perlu nak cari resepi dalam internet. Resepi dapur bujang kan ada. Cheff peribadi lagi :p

Untungg si dear pandai masak. Walaupun masa belajar dulu tak ambik kos kulinari atau sebagainya. Kos engineer pun boleh belajar memasak. Belajar kos business memang kena lebih pakar la cenggini. Fiuhhh.. Tak leh jadi ni :) Jauh di sudut hati rasa bersyukur..

Itu yang teringin nak makan Puding Karamel, terus taip entri pasal ni. Tetiba dapat MMS pulak tadi. Terliur dibuatnya.. Menjadi pulak si dear sediakan. Dibantu mama dear la tu. Hikss. Memasak kena rajinkan. Hadoii wia jugak yang tak rajin. Opss.. Jamu mata je la dengan puding karamel yang menyelerakan ni. pasti kena cuba. Tercabar ni adoinya oii :'D

8 comments:

  1. Replies
    1. Memang seddapp ;)
      Nanti wia try kita makan sesama ek

      ;)

      Delete
  2. teringin nak buat karamel nie..
    tapi tak terbuat lagi..
    hopefully one day boleh buat dgn tgn sndiri.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la kita biela ;)

      amin.. mudah2an kan..hee

      Delete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi