Tuesday, 14 February 2012

♥ Our 1st Tutti Fruitti. LoVe it !!

Tutti Fruiti.. Akhirnya dapat jugak merasa ;) Nak nak dengan yg tersayangg. Hee. Itu pertama kali wia rasa. Walaupun dah ramai yang merasa berkali kali dah. Sebelum ni pernah dengar dan tak penah berpeluang merasa yogurt ala ala ais krim ni. Apa yang wia pertama kali rasa bila si dear ajak pegi makan Tutti Fruiti (TF) memang teruja la sebab pertama kali kan..Hehe

Mulanya memang teruja campur tak tahu cemana nak sediakan Tutti Fruiti ni..Si dear serahkan bulat bulat  pada wia untuk sediakan.. Apa lagi teroka menda baru la jawabnya. Desitu dah sediakan pelbagai jenis perisa yogurt dan buah buahan serta manisan seperti marshmallow, coklat dan wafer.

Juga disediakan cup atau cawan yang bewarna PINK dan HIJAU. Mulanya memang wia ambik cup kaler HIJAU. Bila si dear cakap satu cup sudah memadai sebab katanya nak merasa menda baru. Jadi wia letak dua cup HIJAU. Terus ambik cup PINK ;) Memang besar sikit kot dari cup kaler HIJAU. Haha.

Pelbagai perisa wia ambik. Kalau tak salah perisa coklat, vanilla, stroberi dan satu lagi kaler hijau rasa masam masam. Wia tak ingat perisa ambik. Kiwi kot. Entahlah tapi memang tekan kat mesin tu tak hingat punya nak merasa.. Lepas tu masukkan jeli sikit. Kemudian dear datang tgk :p

Maknanya dah tak boleh nak ambik sesuka hati. Haha. Masukkan sirap coklat dan buah stroberi segar. Terus bayar dengan harga yang berpatutan la ;) Teeheeee. Ini la rupanya TF yang wia sediakan. Ingat nak wafer taapi nanti berlebihan pulak. Biarlah besederhana kan. Itupun dear dah cakap banyak wia ambik. Erkk ---" Gurlp! Nak tak nak kena habiskan.

Our Tutti Fruitti ♥
Dear perasmi pertama . Pertama kali merasa :)
Perasmi Kedua. Juga pertama kali  merasa ;)
Sekian pengalaman kami merasa TF buat pertama kali. Kenangan yang bermakna. Ya wia akui si dear mempunyai body yang sasa dan gagah. Dia la bodyguard wia ;) Biar orang jahat takut nak dekat. Ok #Sekadar bergurau. Biar apapun dear, wia tetap 143 kat dear

Masa tengah makan Tutti Fruitti si dear tanya pada wia, memang ada dua cup ke? Wia kata mungkin kot. Sebab dear nampak ramai yang guna cup HIJAU bukan PINK. Kemudian dear cakap yang cup kaler PINK ni besar dari cup HIJAU kan.? Sambil tersenyum penuh makna tersirat. Ya..itu jawapan wia. Peace (^^)V. Pertama kali rasa mesti la guna cup yang besar yakni cup PINK yang comel ni. Tengss dear for everything

6 comments:

  1. dulu masa 1st time pergi tf.
    chemay pergi dengan kawan2.
    best dapat ngorat abg keje tf tuh.
    dia timbang then boleh refill syrup coklat lagi lepas tuh.
    heee
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai..
      bestnya mkn tf leh refill sirap coklat ;)

      Delete
  2. alololoooo.suwitnyaaaa:DDD kite pon tak penah rase lagi dengan YANG TERSAYANG:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengss syazwani ;)
      nnt try mkn dgn buah hati ek

      Hehe

      Delete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi