Monday, 23 April 2012

Jatuh Hati dengan Instragram ♥

Assalamualaikum. Petang ni wia nak menaip pasal Instragram yang tetiba menjadi feveret di kalangan penggemar snap gambar. Wia juga salah seorangnya. Bila dok belek..Terdetik dalam hati untungnya henfon depa ada aplikasi canggih..Cun kot gambar yang disnap. Kalau la BB pun ada ;p Hehe..


Pada tahun 2010, Instragram ni sangat femes untuk pengguna iPhone, aplikasi kongsi gambar "photo sharing" kata omputih, kira boleh la share dengan sebarang laman web sosial cam Facebook, Twitter, Foursquare dan banyak lagi.


Tapi yang paling best, terkini Kevin Systrom and Michel "Mike" Krieger sudah pun buat aplikasi ni untuk para pengguna Android, baru baru ni iaitu 3 April 2012 lepas . Bestnya ! Nak nak wia yang suka bergambar ni.. Syoknya leh snap gambar hanya di hujung jari. Hikss. 
Antara hasil dari klik instragram :-

Naisss kan ? ;p


Terang efeknya ='D



Gambar jadi menarik ;)

Wia pertama kali tengok gambar dari instragram terus tertarik ;p Kita boleh buat bermacam jenis kesan yang berlainan, filter, tilt shift, square shape, optional borders sama seperti Kodak Instamatic atau Polaroid.. Hadoii bestnya uoOls.  Ala ala pakai iPhone. Android kini dah leh snap gambar secantik aplikasi iPhone..Snap gambar tak perku nak edit bagai.. Tu yang wia minat. Gambar yang ditangkap boleh jadi cantik cantik belaka ;)



Dengan instagram, semuanya pantas. Bila kita upload gambar cam best sangat..Laju dan ia seakan ada akaun yang boleh kita kongsi gambar bersama teman yang lain. Wahhh teruja wia dibuatnya. Lagi pulak henfon kan sentiasa berada disisi. Memang best != 'D Jadi dengan mudah kita leh tangkap gambar dan upload..Terus berkongsi dalam sesawang sosial ataupun laman web..

Logo Instragram :]

Walaupun wia tak ada aplikasi nih ;p Serius wia berminat.. Harap harap tak lama lagi BB pun akan ada aplikasi seperti ni.. Kalau mata orang lain cakap intragram tak best, bagi mata wia dan pendapat sendiri. Memang syok la snap gambar camni.. Ala DSLR tapi tak berat dan mudah di upload.. Nak try sekali dua guna instragram la

4 comments:

  1. jatuh hati jugak ngn istagram. tp kite fon biase jer. wuwuwuwuwu sokmo tumpang yg kawan laa. ekekeke :P

    ReplyDelete
  2. ooo...bru tahu nie...hehe

    ReplyDelete
  3. Yup..gmbr jadi sgt cntik!!!xperlu edit byk2...

    ReplyDelete
  4. Instagram memang da best ~!

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi