Thursday, 5 April 2012

Pusing Pening Fikir dan Akhirnya..

Assalamualaikum. Pertamanya paper last belum lagi habis, otak dan fikiran wia ligat fikirkan masa nak balik Kedah. Serius, berminggu fikir..Tak sudah sudah. Sama ada nak balik awal atau lambat..Kalau awal, balik minggu depan. Kalau lambat, balik minggu depan. Yang mana satu pilihan kalbu.


Mulanya memang fikir nak balik awal.. Tetiba rasa berat hati nak tinggalkan Shah Alam :P Terus tukar pelan nak balik dua minggu dari sekarang. Sabar saja lah hati. Kemudian, fikir cam boring pulak dok lama lama katsini..#Pulak (!) Alamatnya gedebuk gedebak lama kepala dok fikir masa yang sesuai nak balik.



Wia memang tak kisah. Cuma kalau balik awal. Sewa rumah cemana.? Sayangg la kan. Kalau nak balik tengah bulan, masih sempat nak cari pengganti. Mana tahu ada rezeki, dapat balik baki setengah bulan sewa rumah wia. Akhirnya, lelah memikir.. Terus telefon mak, ayah dan si dear..

Telefon si dear.... BUSY...Cakap tak sampai beberapa saat
Telefon si ayah..Masih sempat melayan anaknya yang sorang ni walaupun sedang BUSY..
Telefon si mak....BUSY...Cakap dan tak berapa lama letak gagang
#Nasib tak telefon adik lagi. Rasanya pun BUSY juga...

Nampaknya wia sorang laa yang sangat FREE.. Ohho \ ^_^ / Sebab tu masih sempat wia fikir bila nak balik. Itu dan ini.. Haha. Tengok nota dari pagi sampai tengah malam pun jemu jugak. Nasib masih leh ngadap lappy yang sat nie.. Kuasa broadband pun dah bertukar pakej. RM48 sudahh.. Lambat pun lambat la kan.? ;)



Jadi nampak dari kesimpulan di atas, hanya jawapan ayah yang meyakinkan wia akan keputusan nya..Sekarang baru la senang hati. Hikss. Menaip dengan suka ria.. Yang penting masih ada masa untuk wia habiskan cuti di bumi Shah Alam. Jomm lepas ni siapa nak teman.? #Bajet macam ada yang nak membaca. Biarlah kepuasan diri sendiri..Siapa yang tahu :'D



Selamat berblogging uoOls..Keputusannya menenangkan hati wia dan menyakinkan. Sekarang tak payah nak pusing kepala. Relaks dan jalani exam dengan jayanya. Yeayy ! Puas hati.. Lepas ni apa lagi boleh la buat pelan Cuti Cuti Malaysia area Kuala Lumpur dan Shah Alam sahaja.. Lepas ni rindu pun pasti terubat ;)

1 comment:

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi