Tuesday, 17 April 2012

♥ Wayang Pertama - BATTLESHIP

Assalamualaikum. Kalau orang lain dah banyak kali masuk panggung, wia pulak ini kali pertama jejak dalam sepanjang hidup 23 tahun. Tak menyesal pun,mencuba sesuatu yang baru adalah pengalaman pertama tengok wayang bersama girlfriend sabtu lepas di GSC Berjaya Times Square.


Memang tak rancang sebenarnya, tetiba jalan jalan nampak Cinema terpampang luas. Kemudian ada seorang yang ajak menonton wayang. Apalagi, mesti lah wia nak juga ada pengalaman menonton wayang.. Terus teruja masa tu. Sebelum ni tak berkesempatan tonton wayang kan? Apa salahnya cuba buat pertama kali ;p


Wayang pertama wia adalah cerita Battleship.  Wahh disebabkan awal, nasib ada tiket pertama pukul 12 tengahari..Cerita tu memang terbaik 5 bintang ***** wia bagi :) Arahan dari pengarah transformer katanya. Memang osem ! :'D Sampai tak berkelip mata tengok. Rasa nak tengok dan tahu cerita selebihnya dengan perasaan tak sabar. Terbaik #thumb Up. Lakonan Rihanna sebagai Rhikes dan Taylor sebagai Kapten Hopper memang besh! Siapa yang tak tengok tue..Cepat cepatlah tengok ye..




Ada kelakar, menakjubkan dan memang terbaiklah grafik cerita ni.. Heppi teruja tengok wayang pertama cerita best pulak tu. Tak menyesal menonton.. Hikss. Jatuh cinta baju navy yang smart tu..Dengan ayam borito dan ayat last Rhikes.. Booom ! Memang masih teringat dalam ingatan. Jalan cerita yang bestt..


Pendek kata, wia sangat puas hati..Hehe. Keluar panggung pukul 2.15 petang.. Perut berkriuk. Tengok kaunter masuk beli tiket.. Mak aii, ramainya beratur nak menonton Battleship. Fiuhhh..Panjang kot. Nasib kami sempat tiket awal.. Gelak dalam panggung. Teruja sambil tutup mulut masa terkejut. Paling best..cerita ni berjaya buat wia kagum. Seronoklah.. Nantikan sambungan entri ni ye..Heppi selalu :')

1 comment:

  1. kak mia pun x nah msk pawagam lg..ble nk msk je, ada je suami halang...x bg..x tau psl pe..huhu. tp kena la patuh kata suami....dia kata kat akak "tgk cd je la..xde pepun kat pawagam,'..

    haha..tp pd org mgkn nk tgk dgn aksi grafik & bunyi yg hebat di pawagam..akak x kisah pun..cd ka..pawagam ka..janji dpt tgk..hehe

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi