Thursday, 8 March 2012

Shoot dan Jurukamera | HOBI ♥

Assalamualaikum. uOls suka berposing dan bergambar tak.? Wia minat sangat walaupun muka tak fotogenik dan tak pandai bergaya. #Jujur diri sendiri. Sebab tu wia suka sangat kalau ada yang ajak PHOTO| SHOOT.. Hikss. Jangan salah faham. Suka suka saja ok.


Mulanya wia suka snap gambar. Dalam masa yang sama, suka tangkap gambar cantik cantik. Rancang nak jadikan ia hobi. Dan jangan tak tahu dari hobi boleh dijadikan sumber pendapatan. Insha Allah :') Macam rasa nak jadi seorang jurugambar pun ada. Perasaan tu datang sendiri. Sebab unik la hobi ni.


Teringin nak memiliki DSLR sendiri. Insha Allah, doa doakan wia ye. Orang cakap zaman menjadi pelajar ni banyak yang di angan angan kan.? Begitu jugak wia. Zaman dah bekerja nanti, laksanakan impian dan angan angan satu persatu. Ada rezeki tak kemana. Ramai jurugambar snap gambar yang unik dan menarik. Teknik itu penting. Sebab tu cara snap gambar memainkan peranan.


Kalau dah nama pun snap gambar dengan cara terhebad ditambah pulak dengan penggunaan kamera yang canggih ;) Semuanyaa leh jadi cantik. #Sekarang wia hanya mampu snap gambar guna henfon >.< " Jadi la kan.. PHOTO|SHOOT biasa biasa.

Doakan angan jadi kenyataan ;)

Serius suka tengok gambar yang disnap dari kamera DSLR ;) Cantikk dan unik. Setakat ni wia dan seorang sepupu berniat nak dapatkan kamera yang mahal beribu raban tu. Opss. Lepas tu wia boleh la gila lensa. Hikks. Gambar kat atas tu hanya mampu pose dengan kamera membe. Belum ada yang sendirik. # Belum mampu. Aigoo --"


Dalam Malaysia sendiri, banyak tempat yang cantik kan.? Rasa kalau pi kemana pun wia rasa macam harus snap gambar. Famili, adik beradik dan kawan wia memang tahu yang wia gila KAMERA. Mana mana pi pun mesti nak snap gambar. Kenangan katanya :P Kan setiap gambar tu menceritakan kisah sebenar. Kat situ rasanya wia minat bidang PHOTOGRAPHER.


Pernah sekali shoot satu pasangan pengantin. Macam tak percaya mulanya. Kenyataannya sangat teruja. Kesian pasangan tu tak ada jurugambar. Jadi secara sukarela jadi jurugambar bagi paasangan pengantin muda. Memang semangat la. rasa macam dah lama berkecimpung dalam dunia jurugambar pulak. Bermacam pose weouls buat. Wia dan dak Nana  punya idea \ ^.^ /


Ini salah satunya. Memang pengalaman. Masa tu ada  4 pasangan yang sedang buat SHOOT wedding katsitu. Semuanya pakai kamera DSLR. Mesti cantik hasil tembakan depa. KAMI.? Hanya pakai kamera digital biasa untuk snap gambar pasangan muda ni sebagai kenangan.. Huhu. Beza kan.?


Yang penting pengantin sangat sporting dan pandai bergaya. Ini kisah setahun lepas. Rasa bestt sangat dapat merasa shoot outdoor pasangan pengantin. Yang penting mereka sudah halal dan sah suami isteri. Insha Allah kalau da arezeki nak snap gambar wedding lagi dan lagi. Masa tu nak guna kamera DSLR pulak. Amin :')
#Bestt tenet lagu guna wifi kat rumah sewa. Psst wia dah tahu PASSWORD. Menaip laju laju. Simpan broadband yang laju tu buat back up. Kuikuikui. HEPPI :]

4 comments:

  1. teringin jugakk nak dapat kamera cm tuh :)
    tah bile laa dapat..

    ReplyDelete
  2. semoga Allah makbulkan! :)

    ReplyDelete
  3. mmg best amik gambar org kawin...org penting yg kn ada selepas pengantin...haha

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi