Wednesday, 4 January 2012

Akhirnyaa !! Sampai juga dengan Selamat =)

Akhirnya apa yang di tunggu sampai jugak. Legaa sangat hati wia.. Itu pun selepas 5 hari menunggu. Rasanya bungkusan yang dipos ayah melalui kurier ni dah sampai hari Jumaat. Memandangkan Jumaat wia ada kelas. Ditunda bagi esoknya. Esoknya juga wia tak ada di rumah. Last last dengan campur cuti tahun baru sampai la semalama, hari selasa baru sampai.. Fuhh! Sabar jaa laa..


 Itupun dah serabut mood wia tau. Sebab kata dari pihaknya akan sampai hari Selasa. Awal awal pagi wia dah bangun takut parcel sampai. Tunggu punya tunggu. Dari pagi sampai ke tengahari. Wia dah geram yang amat dah. Dengan rasa cam nak nangis sangat. Sebab bila ada kat rumah. Parcel pulak tak sampai sampai. Grrr -___- Spoil mood wia dibuatnya.

Petang dalam pukul 1 petang, wia berkali kali call kak yang buat paanggilan kat wia Sabtu lepas. Dia cakap nak 'Check' kan untuk wia. Tapi senyap menyepi.. Pukul 2 ptg wia call semula. Akak tu tak jawab. Wia dah rasa tak puas hati dah.. Tup tup akak tu call.. Terus zaass jawab fon. Dia cakap dalam pukul 3 lebih mai umah sewa wia. Legaa la dengar. Yang penting conform dapat harini..# Berdoa dan berharap.

Wia bukan apa, ada dokumen penting yang wia perlu hantar hari ni. Sebab tu perlu dengan kadar segera. Huhu. Syukur..lepas berkali kali call kak tu sebabnya parcel yang ditunggu tak sampai sampai. Last sekali akak tu pun cuak dengan nada terkejut. Terus bagitau dalam masa 5 ke 10 minit dokumen akan sampai. Ahaa..baru la puas hati. Masa tu dah pukul 4 petang kot. Hissssh..

Dalam menghitung detik dengan roomate yang banyak sokong time tue, last last dengar bell rumah berbunyi. Dalam hati keriangan. Hooyeh ! Parcel dah sampai !!! Cepat cepat capai unci umah sewa. Buka pintu.. dan ye betul memang dah sampai. Lepas jaa tandatangan dan isi apa yg patut.. Selesai dan ini la dia..

My Parcel with important paper ;)
Sekarang ni rasa puas hati sangat dapat apa yang dibuat. Boleh la settlekan hari ni. ^^ Ok selamat berblogging uOols.. ;) Bestnya malam tadi. Nanti wia cerita dalam entri seterusnya ye. Ceria selalu (",)

1 comment:

  1. Alolol akak nie risau mende tu tak sampai cuaknyee tengok hehe

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi