Tuesday, 10 January 2012

❤ Officially Use Blacberry {BB} Todayy..

Secara rasmi wia menggunakan BB kesayangan maghrib tadi tepat pukul 7 malam. Hee. Memang teruja sampai tangan rasa ada getaran sedikit. Mesti uoOls tertanya tanya dah beli semalam, baru maghrib hari ni mencuba dan gunakannya. Ini wia nak cerita.. Jom mulakan ;)

Pagi tu memang tak sempat wia nak guna sebabnya semalam wia cabut plug caj, jadi fon tak sempat caj untuk 8 jam. Bangun Subuh baru wia caj sampai la ke petang pukul 6. Yang jadi lamanya, lepas Zuhur wia dan member serumah pegi beli barang dan tiket BAS untuk balik kampung sempena CNY..Semangat nak habaq mai =D



Paling bestt hari ni keluar jenjalan naik kereta. Terbaikk laa. Sebab member serumah ni teringin nak ambik angin jalan jalan selepas jawab periksa pagi tadi. Selesai makan makan dan jalan jalan. Baru balik. Kemudian itu yaang baru berdebar debar mencuba sesuatu yang baru dengan smartphone ni..

Buat setting itu dan ini. Lepas isyak sambung lagi. Sampai la terkedek kedek wia dok mencuba sesuatu yang baru.. Pukul 11 malam pun tak sedar. lama dan cepatnya masa berlalu langsung tak sedar  Akhirnya wia dah guna BB (Blackberry) secara rasmi. Hooyeh !! Perasaan sangat pening pening dengan setting dan rule dia. Memang berlainan dengan NOKIA yang wia pakai sebelum ni. #Mesti la kan..


Yang penting, esok boleh teruskan misi. Banyak lagi yang wia belum tau. Tapi buat panggilan dan masej dah boleh dah. Alhamdulillah :') Tercapai hajat nak guna. Walaupun BB wia sangat comel.. Memang rasa puas hati beli. Masih kekok sebab hari pertama. Terima kasih sangat sangat pada incik buah hati, si dear. Banyak bantu wia. Syukur..

Bermula la kehidupan wia dengan smartphone baru ni.. I Love BB..!! Ok salam ceria buat semua. Rasa nak teroka, teroka dan teroka. InsyaAllah akan wia jaga baik baik "Harta" ni.. Banyak yang perlu belajar. Tapi best la aplikasi BB.. Hooyeh! Tak sabar la nak tunggu esok pulak. Sebab sekarang nak fening fening lalat. Hee. Selamat berblogging ! Ini pertama kali menyentuh dan menaip BB.. Heaven !

2 comments:

  1. Teringat pulak kenangan first time I dapat BB. Memang bersemangat habis nak update status kat FB. Lagi2 bila ada "via Blackberry" haha. Tapi sekarang rasa nak pakai iPhone pulak :P

    ReplyDelete
  2. waaa bestnye, mahal x bb ni??? teringin gak..

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi