Monday, 16 January 2012

SelepaS Habis Belajarr, Mana Satu Pilihan Hati.

 Bila fikir masa depan, mesti wia takut. Bukan takut dengan takdir, tapi takut kemana wia harus tempuh selepas wia habis studi ni. Adakah wia patut sambung ke peringkat lebih tinggi.? Adakah wia patut kerja.? Kalau nak kerja, kerja apa yang sesuai.? Risau la uoOls.

InsyaAllah kalau ada rezeki memang ingat nak sambung ke peringka lebih tinggi. Kalau sekarang ni wia di IPTS , ingat lepas ni nak sambung di IPTA. Doaa doakan ek. Mohon ada rezeki. Wia penah cerita yang wia penah sia siakan dua tahun wia. Sayangss sangat -__- Lepas tu wia mulakan hidup baru dgn sambung di IPTS. InsyaAllah tahun ni tamat. Kemana arah tuju wia.?

Kadang terfikir, apa kerja yang sesuai untuk diri sendiri.? Boleh ke wia bekerja.? Takutnya nak tempuh alam pekerjaan. Umur  tahun ni dah masuk 23 tahun. #Walaupun tak cukup lagi. Haha. Memang nampak sedikit kedewasaan. Tapi jiwa masih remaja.

Kalau boleh diberi peluang belajar, wia nak belajar lagi. Umur 26 tahun, baru ingat nak kerja. Mungkin dah cukup bersedia nak tempuh alam kerja yang panjang. #Sampai ke tua la kata kan :p Kalau pendapat uoOls, apa yang patut wia buat selepas habis belajar kat IPTS ni, insyaAllah tahun ni?? Adakaha sambung belajar ataupun bekerjaya.? Risau pulak tetiba fikir. Tapi masa itu akan jua datang.

Kata si dear, bila wia luahkan hal ni, pasti dia cakap dulu masa dia di tempat wia sekarang pun dia tak tahu kemana arah tuju dia lepas tu.. Tapi bila dah tempuh. Dah boleh nampak kemana arah tuju. InsyaAllah will be fine katanya :) Dengar si dear cakap camtu. hati rasa lega sikit --"

Kongsikan pendapat uoOls ye. Kalau borang IPTA, keluar setahun sekali atau dua tahun sekali ek permohonan dia. Hadoii risau ler wia.. Moga ringankan keresahan ini Ya Allah.Tunjukkan jalan yang terbaik buat diri ini. Amin. Heppi Monday uoOls !


Selamat berblogging dan klik gambar comel dibawah ni..Tengss ;)

4 comments:

  1. goodluk wia..buat yg terbaik..

    ReplyDelete
  2. Relax. Walaupun risau mcmn pun, wia sendiri mesti ada gerak hati nak buat apa2 kan? So, ikut gerak hati. Kadang2 Allah bantu kita buat keputusan melalui gerak hati. :p

    ReplyDelete
  3. fikir betul2 ye wia. ini soal masa depan. goodluck dari cik ungu :)

    ReplyDelete
  4. skrg ni sis tgh wat diploma ke? kalau ye, teruskan further study ke degree. sementara belum kawen ni grab chance utk study, once dah kawen nanti belum tentu akan further study lg kan, bcoz of another commitments :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi