Monday, 23 January 2012

Holidayy Teluk Batik Beach :)

Online sambil bersantai di Teluk Batik Resort. Walaupun cam lapar tak lapar sekarang ni, sengaja mencari hotspot untuk mengapdate entri. Rindu blog katanya. Wia sekarang tengah bercuti bersama famili desini.#Senyum. Sempena CNY.. Sebelum tu nak ucapkan 'Gong Xi Fa Cai' buat teman dan kaum Cina yang menyambut Chinese New Year hari ni. Bestnya dapat makan limau kan dan weouls dua famili pilak bercuti di Teluk Batik Resort dan menginap desini 2 hari 1 malam.

Bertolak tengahari dalam pukul 12 tengahari. Pergerakan perjalanan alhamdulillah berjalan dengan lancar di lebuhraya. Kebiasaan musim perayaan, pastinya kenderaan tetap banyak. Tetapi tak sesak pun dah cukup rahmat, alhamdulillah. 3 jam perjalanan cukup buat wia rasa tercabar bila dekat dekat nak sampai sesak ke jalan masuk tempat yang booking hotel. Memang ramai yang memilih untuk bersantai di laut hari ni sempena CNY ;)

Kebanyakkan nya dari Melayu dan India. Kan Cina beraya. Hehe. Yang jadi puncanya, boleh sesak perjalanan nak sampai ke hotel, tersekat selama 1 jam. Sabar ajalah. Kenderaan memang banyak hari ni. Nasib tak jauh sangat untuk check in.

Lepas check in terus bawa barang dan tengok bilik. Blog weouls blok cempaka. Wow !! boleh tahan. Ada dua bilik, 1 bilik air, tv dan peti ais semua cukup. Opss tercerita, macam tak penah jaa masuk hotel. #Sorry. Terteruja pulakss :p


Lepas rehat rehat, solat dan bersiap siap pulak nak pegi mandi laut. Haruss grab kesempatan yang ada kan? ;) Apalagi cuaca pun baik.. terus la wia , dak nana , sepupu, mak dan tok jalan jalan depan hotel untuk kelaut yang memang sarat dengan manusia. Memang ramai uoOls !

Memang dah tak sabar nak mandi laut. Weouls redah jaa. Adik adik wia yang lelaki pulak mandi di swimming pool. HuHu. Memang tak sama kami. Erkk.. Sabar ajalah. Agak puas mandi laut, yang masa tu air sedang pasang, mabelesSs. Memang tinggi la air. Syok jaa main tenggelam tenggelam. Agak dah nak senja sempat beli baju dan makanan laut. Haruss ! Haha.

Syoknya mandi pantai dan bersantai sekali sekala dengan keluarga tercinta :) Entri akan bersambungg.. Hikss. Moga uoOls heppi heppi selalu ek. Sayanggnya Teluk Batik Resort ni tak ada wifi dalam bilik hotel, terpaksa la wia jalan jalan cari tenet. Kuikui. Heppi selalu. Jom makan limau..#Bestnya bayu pantai, nyaman ^______^

Selamat berblogging dan klik gambar comel dibawah ni..Tengss ;)

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi