Tuesday, 3 January 2012

Google End "Google Friend Connect" Service On 2012 .


Terkejut pertama kali wia baca tajuknya. Alahai..kenapa la jadi camni. Sayangnya dengan  follower blog wia nia. Okey rasanya ni belum dapat conform lagi tapi wia nak share jugak. Jom tengok dengan lebih lanjut yang apa yang diperkata Google. #Masalah selepas Shoutmix!
  Tiada "FOLLOW THIS BLOG" atau"SERTAI TAPAK INI" :(

Dari sumber direct iaitu Google Blog, Memang sah yang beberapa servis yang ditawarkan google akan dilupuskan atau ditamatkan. Sebab dorang tak untung & Google bagitaw yang Servis tersebut ta dapat mencapai target yang mereka kehendaki.

Masalahnya salah satu service yang ditamatkan itu ada dalam blog kita & salah satu Penggunaan UTAMA dalam blog iaitu "Google Friend Connect". Ini salah satu yang memacu follower blog kita. Hmm -____-

Kalau dah tak ada macam mana nak follow??? Paling sedih dia nak tamatkan Pada 1st Mac 2012.Cepat kan,? Alahai satu satu selepas 'SHOUTMIX'..

So, Google galakkan kita daftar Service terbaru mereka dikenali sebagai Google+Page & Google+Profile..Benda ni sebenarnya ala-ala FaceBook jugak la. Cuma Lebih Memeningkan..Sakit kepala :p
Screenshot yang di 'copy and paste'
Beberapa servis lain yang ditamatkan..
Beberapa orang yang tak puas hati O.o
Tetapi, ada yang menyokong
Menggantikan follow this blog
Produk still dalam percubaan
 
Tak Jauh Beza Atas Dengan Bawah.


Wia sekadar berkongsi. Kredit dari :  !!Bicara~Awan Biru!!

2 comments:

  1. Alahaiii Mr.Google nie suka jaa menyusahkan orang !

    ReplyDelete
  2. me pon masih pening2 ngan g+ ni..

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi