Sunday, 22 January 2012

Penat Berbaloi balik Bercuti Kg Sempena CNY ;)

Syukur akhirnya wia selamat sampai ke 'Home Sweet Home'. Kedah ;) Heppi sangat dapat bercuti dengan kelurga tercinta. Kebetulan adik wia, dak Nana pun balik sama semalam. Oh lengkap ahli keluarga wia .! Alhamdulillah. Kleau balik kampung sekarang memang kena banyak bersabar. Kesesakan jalan raya jangna dicakap. Masuk jaa tol semalam terus jem. Errkk -____- Kereta jangan dicakap memang banyak sampaikan ruang jalan raya penuh dengan kenderaan.

Wia bertolak dari pukul 9 pagi sampai 9 malam. 12 jam ok. Itupun cukup buat wia letih. Nak tidur dalam bas pun tak nyenyak sebab gerak sekejap berenti dan ia berulang ulang. Memang kesabaran tu kena tahap maksima. Sampai kalau rasa naak terkucir kena la tahan jawabnya. Seksa ok 6 jam kemudian baru jumpa tandas --"

Itu wia, kalau adik wia lagi laa, beli tiket last minit. Pukul 1 bertolak dari kampus.Kemudian bas pukul 5 petang. Memang masak la tunggu. Itupun bas dia datang lewat setengah jam. Huhu. Masa tu wia baru dekat Slim River ..Bayangkan la. Itupun nasib driver lalu jalan lama bukan lebuhraya. Nasib perjalanan lancar.

Memang pengalaman la semalam. Balik time cuti musim perayaan. Nak nak time orang dah mula start kerja. Kena la terima kan.? Yang pasti letih memang letih. Janji selamat sampai untuk bercuti. Adik wia yang bertolak pukul 5 petang semalam, sampai pukul 1.35 pagi tadi. Lagi laa.. Kiranya dua kali la ayah wia gerak pegi ambik dua anak perempuannya dia stesyen bas, tapi masa jaa yang berlainan. Heppi jumpa adik adik, mak dan ayah. Letih pun rasa berbaloi.

Muka heppi jumpa keluarga ;)
Yang penting selamat semua. Akhirnya dapat rehat dengan tenang di bilik dan makan sedap sedap. Hehe. Dah bantai tidur puas puas, hari ni mak, wia dan dak nana semangat dok sediakan bahan nak buat laksa untuk tengahari ni. Yeay!! dapat makan laksa.. Memang terbaikik la. Makanan feveret la kata kan :p Selamat berblogging uoOls & Selamat bercuti sempena CNY ye.


Selamat berblogging dan klik gambar comel dibawah ni..Tengss ;)

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi