Monday, 26 April 2010

ღ..Syukur Atas Segalanya..ღ

Salam terindah buat teman-teman  dunia blogku,,
Alhamdulilah pagi nie aku masih boleh bangun dan bernafas melihat dunia yang penuh warna warni dan punya keagungan tersirat yang dalam oleh Sang penciptaku,,Allah yang Maha Esa..
sesungguhnya aku menadah tangan memohon doa agar nikmat ini dapat daku kecapi pada hari2 mendatang..amin* mudah2an..

selepas post n3 last mengenai tok wanku..kini berita terbaru yang mak gtau,tok wan dah makin ceria lepas pegi hospital malam tue..dan selesai diperiksa dan dimasuk air..dalam pukul 2.3o pagi,,tok wan boleh
  dibawa balik umah..ayahku,,pak tih dan tok menemani tok wan.Alhamdulillah tok wan tak kena tahan wad:) berita gembira lagi,wan kembali ceria dan dah mulai selera makan sikit2..dan wan terpaksa pakai beg plastik ape ntah aku pun tak tgk lagi,,tapi kena pakai la untuk mudahkan wan buang air..ksian tok wan aku:(tapi sekurang2nya wan xseksa nak buang air kecil..cuma tiba2 air kencing dah penuh kan..erkk mungkin letak tiub kot..
Tak dapat aku bayangkan camana tapi itu semua dari apa yang mak aku ceritakan..Jadi boleh la menarik nafas lega..lepas 2 minggu wan kena jumpa pakar..harap xde ape2..amin~
Semalam outing g redah ke ronda ek perkataan sesuai tapi yang penting semalam mmg sehabis-habisnya jalan sampai kaki kejang..hikhik*
sempat lagi posing dalam bas^^

Tujuan utama nak beli tiket balik umah..dan disebabkan Puduraya tengah renovate,,jadi kena la pegi Bukit Jalil..mula naik bas dari kampus aku sampai KTM (Keretapi Tanah Melayu) Sg.Buloh dalam pukul 10.oo pagi camtu.Pastu gerak ke KL central..katsna jumpa adik ku study kat UPM.Memang rancang nak jumpa katsna..makan KFC..baru gerak g Masjid Jamek naik LRT ngan member aku sorang lagi,Jecy=) pastu beli tiket nak ke Sri Petaling untuk pegi Bukit Jalil..nasib xberasak sangat..org pun xramai keluar hujung minggu semalam.
Sampai je,,terus beli tiket bas untuk balik kampung nnti..1st time jejak kaki kat Bukit Jalil dan penempatan tempat beli tiket amat selesa ^^
dan kini tempat tue makin sesak akibat bas yang silih ganti keluar masuk  menggantikan Puduraya yang terletak di pusat ibukota Kuala Lumpur.
Pastu naik LRT patah balik ke stetion Hang Tuah sebab nak g Berjaya Time Square..kat sana la dalam perjalanan nak balik LRT rosak dan stuck ktsana
agak lam la jugak..waktu tue jam menunjukkan pukul 3.10 petang..
MySpace
nak naik monorel takut lambat sampai ostel..jadi jalan penyelesaian naik teksi setelah agak 20 minit menunggu LRT yang berfungsi buat sementara waktu tue* tapi ada lagi dugaan pabila teksi mmg banyak lalu lalaang jalan tue tapi hampeh susah nak berenti..ramai yang tahan tapi semuanya laju je tak berenti coz ada penumpang dalam teksi-teksi tue.Agak lama selepas itu,ada la sebuah teksi yang berenti..teksi Saga kot nak pegi Masjid Jamek..cepat2 aku ngan Fatin tumpang sekaki..hahaha:p kena la jugak ambik kesempatan yang ada sementara sempat.Kalau tak..lambat lagi ler..

ok kalau LRT semua stuck habes la ramai yang tergendala.tak tahu sampai bila..nasib tambang teksi kami naik tak mahal..cuma RM6.00 je..jadi kongsi sorang RM3..dan lepas tue cari bas balik kampus laa,..ngaa.2 jam dalam bas dan terumbang ambing dengam ragam manusia.mmg letih habes..
serius jauh kampus aku ngan KL sampai naik bs 2 jam baru sampai meh..
dalam bas kejangnye kaki sb jalan banyak:( lapar pulak tue..
tapi yang penting tiket bas dah beli..lepas tue dah tekad xmo naik tren mahupun LRT balik kmpung nnt..tapi nak naik bas rapid kL (shuttle bas) RM2.00 je dari Puduraya-Bukit Jalil atau Bukit Jalil-Puduraya..
itu la sebaik2nya..huhu* seksanya nak balik nnti..
3 bas kena naik.pastu,huaaaaa T__T

mlas nak fikir..wuwuwummg letih badan kot dan adik ku balik esok sebab dia dah habes exam..bestnya dia!~ aku?? kena stay lagi 2 minggu..ahaks! sebab nak final exam..lalalala~ doakan aku ek ^^ 
serius malam tadi tdo awal dalam keletihan..
MySpace
hehe..bukan letih apa..?letih naik kenderaan itu dan ini,,makan masa,dan..bla bla bla..tamat sudaa cerita aku..bab makan?? sampai je kampus dah selesai bersihkan diri dan solat terus makan..nyum2..tapi letih punya pasal.xberapa selera.Nasib xde ape2..syukur tuhan mempermudahkan urusan ku..alhamdulillah (n__n)

nota buat tersayang---> terima kasih kena memahamiku:)
ilysmmdh!..slmt bekeje..
.:.have a nice to all blogger.:.
slmt berblogging dan berblogwalking

---;--'-{@
~dawia honeyputri~

1 comment:

  1. wa..mcm mencabar jek perjalanan adik tu..ish2.. :(

    so, tak sabar nk balik kmpg le ni ye..? :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi