Tuesday, 9 August 2011

8 Ogos | Pertama Kali Bergelar Siswi

Assalamualaikum semua. Syukur pada tuhan hari ni dah genap 8 Ogos iaitu genap dua tahun wia di kampus ini, Unisel <3 Sedar tak sedar, memang jarang wia memperkatakan kampus wia belajar. Dan tinggal satu semester lagi dah nak grad, insyaAllah..# Lambat hapdate sebab kelas hari ni pagi dan petang, balik solat tarawikh baru berkesempatan. Tapi sentiaa ingat di dalam hati.

Cepatnya masa berlalu, dan pelbagai ragam, pengalaman dah dapat dirasai. Memang ini pengalaman. teringat lagi masa pertama kali menjejak kaki di main kampus Unisel di Bestari Jaya, Kuala Selangor.. Pengalaman gerak seawal 3 pagi. pengorbanan mak ayah. semuanya tak dapat dihitung. 



Kisah roomate semua.. Semuanya wia dah penah rasa. tinggal di hostel 4 semester. Memang selesa dan bahagia. Nak dijadikan cerita semester lepas, Fakulti Bisnes berpindah pulak di kampus Shah Alam. dan desini la wia sekarang untuk 3 semester seterusnya dan sekarang ini wia berada di semester kedua terakhir iaitu semester pertama tahun ketiga. Heee =D macam tak percaya tapi ini la hakikat :P
8 OGOS yang Bermakna ;)
Dah berpindah kampus, stay pulak dekat rumah sewa. Rumah sewa pun dah berpindah kali kedua sebab kalau uols yang ikut blog wia pasti tahu kenapa wia pindah. Haissh tak mau ingat dah. Choi.! Harapnya rumah sewa sekarang lebih baik. Wia sendiri berharap nak habiskan semester di rumah sewa ni je. InsyaAllah..

Banyak dah penah lalui dalam dua tahun ini..8 Ogos akan wia ingat sampai bila bila..Incik dear pun ingat tarikh nie tau. Sangat terharu :') Tarikh bermakna wia pertama kali bergelar siswi  Universiti Selangor nama baru bagi UniSel yang sebelum ni dikenali sebagai Universiti Industri  Selangor <3 Biar Dekan dan Canselor silih berganti. tapi wia bangga belajar desini. Bumi Selangor bertuah..

Doakan wia semester ni mengenggam 4 flat ek ;) Opss lupa nak bagitau yang semester ni wia ambik 4 subjek. Mungkin boleh skor kan..? ;) insyaAllah..amin. P/s : Esok kelas awal.. Selamat berblogging. Esok lepas Sahur wia blogwalk lagi. Syukur seadanya. Alhamdulillah
:)

13 comments:

  1. all the best..saya pula 25.8.2011 dah habis jd siswa pula.. ;-)

    ReplyDelete
  2. Oh tahniah juga buat awak ye ;)

    ReplyDelete
  3. gudluck utk stdy...hehehe

    ReplyDelete
  4. 8 ogos tarikh bermakna buat wia..tetapi incident rumah sewa mesti wia akan ingat smpi ble2x kan?setiap yg terjd akn byk mematangkan kte...belajar rajin2x dik

    ReplyDelete
  5. 8 ogos tarikh bermakna buat wia..tetapi incident rumah sewa mesti wia akan ingat smpi ble2x kan?setiap yg terjd akn byk mematangkan kte...belajar rajin2x dik

    ReplyDelete
  6. Amiin... mudah2an dipermudahkan segala urusan..=)

    ReplyDelete
  7. @ ezzu amin.. terima ksih ye ;)

    ReplyDelete
  8. @ Mia-Ina ye kak amat bermkna.. tapi pasti xdapat lupa kan.. :(

    terima kasih sis..! :D

    ReplyDelete
  9. @ || A r a W a n i || Insya-Allah.. amin ya rabbal alamin. terima kasih ye :D ;))

    ReplyDelete
  10. good luck ye shayang...

    insyaAllah boleh skor kalau ambil 4 sbjk...stdy awal penting...;-)

    ReplyDelete
  11. selamat menempuhi suasana baru..study rajin2 tau :)

    ReplyDelete
  12. @ ILA HonEyBuNNy terima ksh dear..


    InsyaAllah..amin ;) :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi