Wednesday, 10 August 2011

Sedih kan kalau tiada peneman berSHOPINK.

Assalamualaikum. Sekejap je dah puasa kesepuluh kan semua. Masa berlalu begitu pantas dan alhamdulillah tahun ni Ramadan wia belum tinggal lagi solat sunat Tarawikh. Dan harapnya dapat la wia lakukan solat ni secara berjemaah di surau berdekatan rumah sewa wia ni. InsyaAllah sampai 30 hari. Okey entri ini wia taip untuk bercerita pasal shopink atau membeli belah. #Awat beli belah ye.? Oh mungkin dah beli barang , balik la kan ;p Heee. Hanya bergurau. Okey sebenarnya wia terasa nak pegi shopink sebelum balik kampung sempena raya ni..
Setakat minggu kedua Ramadhan ni, jadual studi belum padat. Asaimen cuma sekali sekala datang berbakul tapi yang lain cuma latihan dan asaimen individu. Wia sangat free tika datang Khamis dan sehingga hari Ahad. Kerana kelas wia hanya ada 3 hari dalam seminggu. Panjang kan cuti tue. Memandang wia ni tak ada satu pun transport, maka patah kaki la wia di rumah sewa ni. Hanya mengadap laptop peneman dikala kebosanan. Selainnya layan tv dan memerap dalam bilik. Sobs sobs.. bosan? usah dikata. Terasa cuti dan masa, sangat lah lambat bergerak.

Buka puasa pun cuma masak. Bermakna wia tetap tak keluar rumah. Penah wia luahkan dalam laman sosial FB hal ni, komen yang diberi. Tak ada kawan yang ke yang ajak berbuka di luar..? ataupun tak pegi Bazaar ke bulan puasa time petang macam ni..? Hadoii sendu saja bila apat komen macam tue, bukan wia tak kaki jalan. dan bukan juga wia tak mahu pegi Bazaar atau berbuka di luar. Tapi amatlah jauh, semua tue. Andaikan ada transport, wia sendiri tak akan berbuka di rumah sebab yang ada di rumah wia sekarang hanya berdua. Sebab yang lain belum datang masuk semester baru lagi. Itu pun kawan housiee tu nak balik minggu depan. Tinggal la wia keseorangan untuk seminggu sebelum balik kampung sempena raya :'(

Sunyi dan jeles tengok rakan rakan berbuka bersama teman dan famili. Wah macam nak nangis, bila rasa macam suasana puasa disini sangat pilu. Masak hanya sekadar kenyang di perut. tiada ayam golek, ayam salai, ikan bakar, udang goreng butter, dan sotong sumbat. yang ada bilis si comel goreng ataupun telur dadar..Sedap juga kan..? Sebab bayang kan yang wia tengah makan makanan sedap sedap juga time tu. Sedihnya bila terkenang apa yang di lalui sekarang. Ya, ini realiti.. tiada teman yang sebetul teman yang wia temui di sini, di bumi Selangor. Yang ada hanya datang dan pergi. Sebab tu, jarang nampak wia jalan keluar selalu. Dirumah dan di bilik ini dunia wia. Dann sebab itu nak keluar SHOPINK pun tak ada kawan.. tsk tsk
Siapa nak temankan wia Shopink ek..? Ada pandangan tak..?
Sedih sangat bila fikirkan keseorangan di negeri orang. # uOls wia tak cerita pada sesiapa selain di blog precious wia ni. Jangan lah fikir wia untuk tagih untuk story sedih wia ni..cuma tertanya tanya dimana kawan yang masa gembira bersama. Time sedih tiada pun di sisi. Sebab tu wia percaya kawan desini.. ;) Kawan blogger. Haruskah wia gerak seorang diri bershopink.. Nampak macam alone, tapi agak danger juga kan.. Tak tahu jadi ke tak.. ini la puasa terakhir wia sebagai student disini.. harapnya tercapai nak pegi. Keluar dari kepompong ini sebentar. Okeyy selamat berblogging uols..! Seronoknya ada gucci dan best girlfriend disini. Boleh dating bersama.. Salam ramadhan yea.

13 comments:

  1. xbesh laa soping sorg2.. klo ad membe yg 1kepala ngn kite bab2 soping br besh! hehe

    ReplyDelete
  2. aiyookk..shopping?? hehehe

    ReplyDelete
  3. sy pon penah alami situasi yg cmtu gak..mau dekat sebulan kesedihan melanda diri..(ayattt..)

    shoping sorg2 x bes la..nnti xleh nk tnya pendapat org laen.kalau tnya tauke kedai ofcos dia kata suma ok kan..

    ReplyDelete
  4. pernah merasakan pe yg wia rasa...tetapi akak jinak kan diri akak aktif persatuan..kebetulan serasi menjawat pelbagai jwtn meski pun asal diri akak jenis pemalu pendiam..sape pn x kwn dgn akak...akak rs lps akak join group usrah U, JKM kolej, persatuan fakulti, br lah akak dpt ramai teman...mula2x mmg payah..sbb kte ni x reti bersuara ...pernah gak sekali akak g beli pe2x sendiri je..syukur,lps tu dpt kwn2x..bukan sefakulti je, tp adik2x yg join program dll...tringat keadaan wia ni..teringat roomate akak ms akak di thn 3...cian dia..selalu akak tgk dia sorang2x..sbb akak ni jenis berdikari..klu jadual kat dinding ada meeting ke, program ke..dia sorang2x je...huhu...ble dh aktif ni, akak byk berdikari..dh x leh kepit kwn akrab mcm org lain....lama2x dh jd alah bisa tegal biasa...janji rajin buat kerja dlm group asssignment & keep fren dgn semua org

    ReplyDelete
  5. @ toblerone sebab tu sedih + xbesh bila shopink sensorang :(

    haah kalau tanya tauke mesti dia kata semua okey :'(

    ReplyDelete
  6. @ Ku Azhar yupp shoping.. perempuan dan shopink xdapat di pisahkan.. eh lelaki pun sama zaman skrg :D

    ReplyDelete
  7. @ Anies Anessa terima ksih.. ;)
    Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  8. @ Michada yeke.. sama la kita :'(

    yup mmg tak besh kan..

    ReplyDelete
  9. @ Michada yeke.. sama la kita :'(

    yup mmg tak besh kan..

    ReplyDelete
  10. @ Mia-Inaterima kasih sangat akak syg..
    Dari akak wia belajar banyak benda..

    Bukan tak berminat nak berpesatuan, tapi kamous nagn rumah sewa ada halangan bila tak ada transport. sebabnya wia bukan dalam kampus tapi di luar..

    Mungkin suatu hari. siapa tau kan :D

    ReplyDelete
  11. nasib baek taun nie dapat berpose penuh kat umah. so, ade la yg temankan shoping

    ReplyDelete
  12. @ m!3yr4h_LolLy Untung laa :(
    besh nya.. tumpang heppi

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi