Friday, 5 August 2011

Berbakul Bakul Asaimen Hujung Minggu..

Assalamualaikum.. Salam ramadhan ke-5 dan penghulu segala hari. Sangat free sebab tak ada kelas tapi berbakul bakul asaimen menunggu untuk disiapkan dengan kadar segera. Tutorial juga tak terkecuali. Memang saat ni yang wia nati nantikan. Membusykan diri sambil sebelah tab lagi menaip entri. Memang sangat bestt! Nak tau cuba laa..sekarang pun belum siap sebab nak hapdate apa yang patut. Rindu berblogging. Buat asaimen pun macam blogging juga tau ;)
 # Like very much..!
Masih ada 4 subjek dan 4 perkara belum settle. InsyaAllah malam ni wia akan settle kan laju laju. Doa doakan ek. Pejam celik pejam celik dah pun masuk 5 Ramadhan. Insya Allah kalau tak ada aral lagi 25 hari lagi kita akan berpuasa. Cepat masa berdetik. Tapi tadi dapat text dari seorang member ajak wia pegi bazaar. Oh nikmatnya..selama berpuasa ni tak pegi lagi Bazaar Ramadhan kat mana mana di Shah Alam ni. Walhal banyak kan. Bukan berjimat tapi tempat wia ni macam jauh sikit dari Bazaar.
Jadi kalau nak keluar kena ada transport. Sebab masa awal Ramadhan wia beli kueh dengan harga RM0.50 sen seketul.. mak aii mahai laa. Pertama kali sebab tue dah tak nak beli dah lepas tu. Serik. padahal kueh tu tersangat comel, sekali ngap dah masuk perut. # Nak menunjukkan kueh tu tak berbaloi dengan harga nya. Tapi itu je la kali pertama dan terakhir wia pegi situ. Sambli search maklumat tentang asaimen, wia cepat cepat hapdate. Sebab dengar desas desus.. haip! Bukan bergosip tau tapi berita baik. Nak tau ke tak, wia kena conformkan dulu engan segala pancaindera, baru nak share kat sini ;) 

Okey heppy blogging uoOls. Suasana puasa di tempat orang dan di tempat sendiri sangat berbeza. Sebab tu kena merasa selagi kita belajar di negeri orang. Masing masing mesti teringin nak beli juadah berbuka petang ni kan..? dan kalau yang rajin ke dapur mesti dok plan nak masak apa petang nie. P/s : Counting the olidayy <3

8 comments:

  1. hadapi dgn tenang :)

    all the best

    ReplyDelete
  2. selamat maju jaya. semoga success selalu

    ReplyDelete
  3. semoga ciap semua esmen tu yer...;)

    salam ramadhan n selamat berbuka..nyum3...

    ReplyDelete
  4. atoi... sayer pon suke bg asignment bnyk2 kat studen~ hehe sabooo

    ReplyDelete
  5. @ Syariat Kasih amin..terima ksih ye ;) terharu....

    ReplyDelete
  6. @ ILA HonEyBuNNy amin ya rabbal alamin.. slmt berpuasa juga :D

    ReplyDelete
  7. @ applesakura hikss.. nak bt cemana.. studen kna rajen kan ;))

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi