Tuesday, 9 August 2011

Waaaah dah MASYUK lah..!

Assalamualaikum. Boleh tak nak senyum sampai ke telinga.. tak batal puasa kan..? Wia ada berita heppi nak kongsi dengan uols.. Psstt, nak tau tak..? Nak tau dak..? Gaya macam nak gossip gitu..secara rasminya nak hebohkan yang duit ptpeterpan aka PTPTN wia dah masyuk la untuk senester ni. Syukur :') Alhamdulillah dah masuk awal. Nak nak sebelum raya.. Memang sedap je tengok angka $_$ Hehe.

 
 A Lot of joy | Love it!
Pagi tadi wia check lepas heboh bagitau kat page Unisel yang duit PTPTN dah masuk dalam akaun pelajar. Tapi wia tak berani lagi nak kongsi  kot tup tup duit PTPTN wia tak masyuk lagi ke.. Sebab tu nak check secara sah baru rasa senang hati. Yeay secara rasminya.. Lega sangat hati time masa memerlukan duit, pinjaman masukkan dalam akaun dah. Terima kasih ye sebab memahami hati seorang pelajar. Terutama masukkan sebelum raya. Heppi sangat terus bagitau ayah dan mak. Tak payah susahkan mak ayah fikir pasal kewangan anak sulong yang sorang nie lagi.

Kesian ayah dan mak bila wia teringat semester lepas, semester pendek. Duit memang keluar macam air even dua bulan sahaja. Tapi alhamdulillah mutu hidup makin perolah kemudahan. # Mutu hidup ditekankan disitu ye. InsyaAllah semuanya akan okey. Heee. cemana nak cakap, rasa hati ni sangat lapang. Kini duit bukan lagi kerunsingan wia. Pandai berbelanja mesti duit sentiasa ada dalam poket. Ini la gunanya PTPTN untuk seorang pelajar macam wia nie ;)< Hurray..! Duit dah masyuk. # Gaya teruja sebentar desitu. Haha. Cemana la agaknya kalau dapat earning beribu raban macam Cik Epal, blogger femes hanya dengan menaip tu ek.. Mesti feeling dia lagi teruja dan senyum sentiasa kot.. tapi apepun duit pinjaman tetap pinjaman. sampai satu tahap, bayar.. dan sekarang yang penting duit untuk kegunaan desini, wia dah tak perlu risau. Syukur :')

Mood sangat heppi. Di samping beli buku untuk semester nie, boleh juga belanja untuk raya ni. Pandai pandai la berjimat dan menjaga duit masing masing supaya tak berdesup kering. Eh eh nak kongsi juga kat sini yang ramai juga membe sekelas dah pakai BB (BalckBerry). wow..! Berjimat cermat sama okey. itu yang penting. apepun esok atau lusa, wia settlekan dulu yuran dan kemudian boleh lah pakai untuk kegunaan sendiri. Selamat bergembira sebentar untuk $$ yang masyuk. Thanks PTPTN..! P/s: Tak sabar juga nak cashout earning NUFFNANG dan HEARTBEAT juga..Haha. Gaya macam earning banyak je kan wia nie..#hanya bergurau. tapi kalau rezeki, apa salahnya ;p

11 comments:

  1. wahh..alhamdulillah...

    masyuuuk la yer dapat ptptn sblm raya neh..

    pas tu dapat duit raya dr nuff pulak.heheh

    nak wit raya la cm tu..ngeh3

    ReplyDelete
  2. wahhh

    masyuuuk la yer dapat ptptn sblm raya neh..hehe

    pas tu dapat wit raya dr nuff lak..

    nak wit raya la cm tu..ehheh

    ReplyDelete
  3. hihihi sukenye dpt duit ptptn.. masa syieda dulu.. kire nk tukar hp je and berjoli.hihihi..

    jom la joint contest syieda.. ^_^

    p/s : jgn lupa banje syieda..hihi

    ReplyDelete
  4. ble sebut psl PTPTN...ms kat U mmg seronok..tp lani ble bekerja...huhu..mau bayar lak...

    ReplyDelete
  5. @ ILA HonEyBuNNy ehee memang tengah masyuk skrg.. tapi xtau la lps2 ni..heee :D

    terima ksih tau..

    ReplyDelete
  6. @ syieda_joy best sangat ! haha :D
    Memang terasa juga nak beli hp dan brjoli.. tapi blum tiba masanya lagi..

    Ngee ;)
    insyaAllah kalau brkesempatan..

    ReplyDelete
  7. @ Mia-Ina itu la.. dah tak ingat apa apa ;) rasa mcm dah mewah sht dah ni.. hehe.

    Itu la ms bayar tu blum smpai lagi..

    ;))

    ReplyDelete
  8. wa..tgh kaya ek..? bleh le bagi akak duit raya mcm ni..hahahaha.. :D

    ReplyDelete
  9. @ ♥ shiMawar ♥ hehe mana ada kak.. ;)

    belum keje lagi. jadi xdapat bagi duet raya kat akak syg lagi..teehee :D

    ReplyDelete
  10. waa.. alhamdulilalh.. belanja elok2~ ^^~

    ReplyDelete
  11. wahhhh masyukkkkk...blh la blnja readers ni heee

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi