Thursday, 18 August 2011

Green Land in The House :)

Salam Ramadhan hari yang kelapan belas. Assalamualaikum. Sehari dok mekap pom pam pom pang, akhirnya inilah hasilnya..#Senyum. Kepuasan uoOls.. apa yang wia dok mekap ni. Belajar mekap muka ke kan?.. ahaa ini yang ceritakan pada uoOls ni. Ce teka ce teka..ayat femes seakan dari cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah- HKLBR  fofular tue. Haha..Jeng jeng jeng..

Okey wia terasa nak tukar mood. Terus menghias blog kesayangan bersempena dengan bulan puasa yang mulia dan hari raya yang bakal menjelma tak lama lagi, dengan tema Hari Raya pulanglah beraya bersama keluarga tercinta di kampung yang meriah. Hikss. Jadi wia terus hias ikut citarasa dari hati snediri. Mengambil masa sehari saja untuk siapkan header dan cari langsir baru. Hee=D.  Simple saja dan janji wia puas hati.

Blog Berwajah baru ! Hooyeh..Sekarang ni pun masih dalam pengubahsuaian perlahan lahan :) InsyaAllah siap lah nanti. Sebab tu hari ni agak lambat menghapdate kat entri. Okey kalau dulu tema berasaskan warna pepel atau ungu. Tapi kali ni terasa nak letak karpet dalam rumah blog. Yeay kali ni bertukar wajah pada warna Hijau pulak ye kawan kawan.. Tetiba jatuh cinta sekejap dengan warna ni. Tukar la citarasa dan warna pulak kan. Setakat ni wia dah guna empat warna tau. Itupun kalau tak salah. Hee.
Kalau mula mula penglibatan dalam dunia blog dulu memang colourful macam warna pelangi. Tapi sekarang dah matured sikit banyak ni memang comei la kalau buat tema :) Okey setakat ni wia suka dan bolehlah rajin mengadap blog hari hari. Eh eh macam sebelum ni wia tak buka kan.. Okey seperti biasa, teddy Chito harus jadi watak utama dalam header. Kemudiaan dah nama pun tema Hari Raya haruslah ada ketupat.. Bulan dan bintang tanda agama Islam yang mulia. Yang paling penting sebelum wia hapdate entri ni pun, wia dah awal awal pasang pelita kiri dan kanan blog. Meriah tak..?
Penangan raya katanya ;)

Okeylah Selamat Datang ke wajah baru blog precious wia ye :) Tak sabar nak blogwalking. Opss lupa nak bagitau yang blog ni siap hias, baru wia nak rasmi hapdate entri, kerana menghormati waktu berbuka puasa tadi. Apepun jom terbang jenjalan naik kapal terbang ke rumah kawan kawan. Selamat Berpuasa..

P/s : Terdengar dengar bunyi mercun dan suara kanak kanak bermain bunga api. Meriahnya ..! Rindu adik adik dan famili di kampung.. 7 hari lagi wia :) COUNTING !

10 comments:

  1. comel sayang..
    ade pelita

    :)

    ReplyDelete
  2. wah...! meriah sungguh...tiba2 bertukar mood raya! hoho...xsabar nak balik kampung!

    ReplyDelete
  3. pergh dh bertukar ..so green..i like..mcm suasana raya tul kat kg suasana hijau tenang

    ReplyDelete
  4. Nice blog...kale ijau kn tenang n lembut je warna dia...:)

    ReplyDelete
  5. @ INTAN Kan semangat raya ni tau..kihkih :D

    ReplyDelete
  6. @ Mia-Ina Baru je bertukar sis :) :))
    tenang kan.. hee

    ReplyDelete
  7. tahnia ye..hehehe

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi