Tuesday, 21 December 2010

Dugaan Pasti Ada Dalam Kehidupan..

Assalamualaikum pembuka bicara buat bl0gger yang singgah di blog kesayangan cik empunya blog. Pagi ni mukadimah entri haruslah berbeza dari sebelumnya sebab nak ambik feel katanya ;) Wee dah jadi kebiasaan bangun awal lepas Subuh dah malas nak tidur balik.. lepas mandi sebelum Subuh tadi rasa macam segar je..lagipun terasa buang masa tidur tanpa berbuat apa apa kan?.. ecece cakap macam tak penah buat je kan?..ops soalan untuk diri sendiri. Tapi bila dah bangun awal  ni semangat la untuk mulakan hari baru walaupun keselesaan diri kurang memuaskan.
Biasalah menjadi makhlukNya sentiasa diberi ujian dan dugaan yang tidak dapat di elak mahupun lari dari sakit dan kesusahan. Tapi sebagai hamba..redha segala kehendakNya sebab mesti ada sebab musabab nak hikmah, Allah menguji kita, hambaNya termasuk aku hambaNya yang hina.. terasa dua tiga hari ni kerap sakit kepala yang kuat. Tapi aku tau simptom apa.. mudah mudah cepatlah pegi sakit, datanglah padaku kesembuhan :) Amin Ya rabbal alamin..
dugaan itu pasti ..
Kebetulan kepala dan badan rasa sakit sakit macam ni..syukur disebalik itu, kelas dibatalkan. Alhamdulillah :) malam tadi class-mate bagitau yang kelas tak ada untuk pagi ni dan petang nanti ada ..macam biasa subjek palingg aku suka iaitu law..ngee:'D dah dua hari kalau termasuk hari ni aku belajar bisneSs law. Sebab yang semalam ganti dan hari ni memang kelas dalam jadual. Macam biasa memang kena bersedia untuk jawab sebarang soalan yang melibatkan kes dan seksyen. Eh memang menariklah :) Siapa kata tak besh..ikhlas ni haa aku suka law walaupun banyak akta dan seksyen kena ingat termasuk kes kesnya.. ai sukalah uols subjek tuuu (!)

Mata melihat jam di lappy dah pukul 8 lebih.. memang waktu untuk sarapan dah. Entri kali ni banyak mengenai rasa sakit.. memang tak tahan. siapalah suka sakit kan?? tapi uols dokan kesembuhan kudan jugak mak :'( sebab mak pun tengah sakit..tsk tsk. Tak sabar nak balik rumah.. cepatlah masa cepatlah berlalu. Nak jumpa famili..tak mao sakit lelama.. memang sakit sakit kita akan ingat mak kan?T_______T oh tacingnya saat ni.. cuaca pun mendung kelabu. Kedinginan pagi memang mencengkam ke tulang belualang..sejuk sedari semalam. Memang agak luar biasa, tapi aku anggap normal sebab malam hujan agak lebat.. subhanallah~

Tahanlah hati..kurangkan sakit. Aku harus kuat menempuhinya. Oklah, aku taknak layan sangat sakit ini.. nak pegi bekpes roti gardeniar cokelat lagi sedapp. Tapi agak sedap jugak bila bersama kesakitan.. dan maafkan daku bercakap pasal kesakitan yang sepatutnya tidak boleh aku mengeluh dan bercakap cakap mengenai dugaan Allah padaku..menyesal* sakit itu pasti bagi makhluknya yang hidup. Tabah -_______- Aku kuat! :) cepatlah pegi sakit, datanglah semula kebahagiaan. Tapi aku suka kata ayat nih..

'Jangan persoalkan kepada Tuhan kenapa kau menderita sedangkan kau tak pernah persoalkan kepada tuhan kenapa kau gembira' - anonymous.
Betulkan ayat itu..dalam maksudnya:) Oklah tanpa fikirkan sakit sakit ni..nak pegi jalan jalan melawat sahabat sahabat alam maya. Lagi besh. Jangan difikirkan sakit, nanti badan jadi manja..erkk. Tak jugak kott kalau dah memang tenat. Jom bekpes uols. Makan roti dengan skyjuice je:P Jemput semua.. tetiba teringat makan apa malam tadi..ok kalau rajin aku buat entri pasal makanan malam tadi..hikSs. Agak teruja jugak..tapi rasanya nanti buat kott. Ok, see u bl0gger(!) Have anice day..
-----;-----'---{@
~Dawia Honeyputri~ 

2 comments:

  1. rombongan cik joyah dtg

    ReplyDelete
  2. as salam..fy penah wat tutor pasal background.. tgk sini ye..

    http://www.cheqppjoy.com/2010/11/tutorial-background.html

    g.luck.. =]

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi