Saturday, 18 December 2010

Pagi Pagi Check Berat Blog ..Hee

Salam dan morningg uols blogger ;)
pagi ni bangun pagi agak liat sikit sebab cuaca agak sejuk memandangkan suhu takat beku dah meningkat hujung tahun ni. jadi sampai sekrang aku berbaju panas dan stokin untuk menahan dari kesejukan yang terlampau.. memang syokk la tidur semalam bagai tidur dalam kayangan sebab siapa la tak sukakan kesejukan.. rasa macam nak manjakan diri je bersama bantal busyuk dan selimut wangi..ngee:'D nak nak hari ni tak ada kelas sebab hari ni hari Sabtu(!) hooyeh.. banyak aktiviti yang boleh aku lakukan.. bahagiakan uoOl? tapi incik Bf kena keje separuh hari untuk hari ni untuk minggu ni.. hmm memang aku tak suka. Tapi sok0ng je..hikss. Selamat bekeje bee.. ups(!)

Malam tadi calling mak, mak cakap hari ni nak pegi majlis pertunangan.. waa aku yang dengar rasa macam excited meninggi. Mungkin sebab aku suka majlis semacam itu, jadi aku rasa macam teruja je;) ingat lagi setakat aku hidup umur 21 tahun ni.. ada 3 kali majlis pertunangan aku hadiri. Memang kalau pertama kali tu, macam blur blur dok fikir macam mana orang bertunang. Rupanya bukan setakat sarung cincin pihak lelaki kepada pengantin perempuan tapi sisp dok berunding pasal mas kawin, hantara dan dot dot dot.

Tetiba cakap pasal bertunang, aku nak bertunang kah? lambat lagi kot dan belum masanya sebab aku masih muda trang tang tang..hikss. Sila maafkan aku yang kadang kadang,, over la tu (!) lagipun bulan 12 dah masuk ke setengah bulan, bermakna tak lama lagi dah nak masuk tahun baru Masihi..cepatnya dan umur akan bertambah.. cepatnya masa bagai mengejar tua. Dan banyak lagi yang perlu aku lalui. Percayalah kadang kadang aku tak sedia untuk menjadi dewasa dan matang.. tapi dari satu sudut aku rasa teringin nak cepaat masa berlalu. Biar yang manis manis bersama. Yang pahit tinggal tinggalkan :P

Pagi ni on lappy dan terus bukak blog dan Fb. Seperti kebiasaan kalau tiada asaimen, laman sosial ni la yang aku on9.. tapi bila bukak je bl0g.. hurray(!) nuffy di header dah sihat seperti biasa dah..gumbiranya rasa hati. Ia dah sihat kembali sambil terjaga mengharap pelawat atau f0llower blog ku ini dalam kelikS kelikS nuffy supaya ia lagi ceria. Dan harap harap ia tidak merajuk lagi.. hee. Kadang kadang akurasa lappy aku ada pr0b tapi rasanya tak pulak..O.o sabar ajelah. Mungkin line hutan ni buat aku rasa messy dengan keadaan desini. Apepun syukurnya, ia dah sihat.. ^^

Cuma widget tu belum settle.. nanti aku proses is sampai lebam. tak mau berputus asa awal sebelum berusaha. Ada dua orang bl0gger cakap pada aku yang bl0g aku berat dengan widget. Tapi bagi laptop aku ia tak perat pulak.. malah masih ringan..hee ;) sebab aku sayang widget widget tu semua jadi aku letak di blog peneman kesunyian ni. tak salah kan? lagipun blog aku adalah blog persendirian.. aku ada hak untuk uruskan ia sebagaimana yang aku nak.. tak salahkan?.. sebab selagi aku minat untuk ia ada desini..selagi tu aku tak berubah hati untuk buang..haha. sila bersabar untuk aku kurangkan widget.. nah, aku tunjukkan masa loading bl0g aku ngan beratnya.. haha. Terkejut kot tengok sebab tak sampai 150KB pun..lagipun tahap terlampau berat jauh merelung lagi nak ke tahap seribu plus plus. Kalau itu baru la berat namanya..
Memang ringan lagi blog aku. Jangan risau pasal widget semua.. sebab tu ada dua orang bl0gger cakap blog aku berat. Aku cuma senyum lebar je :') janganlah suruh aku buang widget bagai.. aku tahu blog aku bersepah. Tak macam uols berdua yang tegur manis kat aku tu ye.. memang kemas. Bila tengok sekarang ramai yang syokk masuk contest blog terkemas. Aku laju je tak mau masuk. Buat apa? blog ni tak kemas.. hee. Tapi aku heppi. Itu yang penting dan lebih utama kan uoOls..hamboi dok uols uols. Sebenaqnya kalau perkataan uols ni aku cakap cakap dalam blog je. Kalau tak buat malu tatabahasa je C(= kan kan kan..(gaya upin ipin)  lain versi..

Pada sesiapa yang rasa nak check bl0g masing masing. Bolehlah try di ruangan bawah ek. Masukkan url bl0gdan kelikS check. nanti uols dapat tahu la blog berat ke tak? jeng jeng jeng.. Tapi kalau bawah 1000KB masih normal la. tapi kalau lebih..hmm itu memang berat nak loadingg. Selamat mencuba ye kawan kawan.. yang penting blog aku superb ringan lagi walaupun nampak cam banyak widget yang ada sesetengah kata tak perlu -_______-. Tapi aku suka(!) Jadi senyum dan biarkan ia disana.

Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. iwebtool.com)

Ok, aku nak pegi sarapan dulu.. bau cucur bawang ikan bilis dah masuk bilik dah ni.. cuaca amat sejuk tapi perut dah lapar..ngee:D Selamat berbl0gging dan blogwalking semua.. Salam Sabtu buat semua. Kepada si dear--> heepi workingg (!) Ceriakan hari dengan senyuman..harapnya semua berjalan dengan lancar..amin* Aku nak pegi ngap dulu.. psst mungkin aku akan pasang lagu semula daalam blog nih..versi baru, lagu pun mest ada. Tapi tunggu...Aku hanya insan biasa..akhirul kalam, Salam~
-----;-----'-----{@
~Dawia Honeyputri~

8 comments:

  1. nis nak check jugak laa
    hee

    ReplyDelete
  2. well.. kalau berat sangat.. susah nak load..org cuma bertamabh menyampah nak tunggu.. tu je..huhu

    ReplyDelete
  3. load dkt blog ni cpt je.
    apa yg beratnyer. :)

    ReplyDelete
  4. woah! cheak jugak! thx :)

    ReplyDelete
  5. @mira_nas

    hmm menyampah la sangat..
    sabarkan separuh dari iman.. :)

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi