Monday, 27 December 2010

Mimpi Satu Anugerah Kepada Si Kuat Berangan..

Camat pagi tawan tawan.. ;) eh eh asal lidah tergeliat pulak awal pagi Isnin nih dah macam kanak kanak oren..asyik Ribena je dikaitkan dengan oren, tak salah kalau nak tukar jadi oren kan?..hee. Ok nak buat ucapan semula, morningg uOols blogger yang cantik kiut miut.. hari ni aku separuh heppi, separuh sedih..Yang heppinya aku bersyukur, aku boleh bernafas dan tersenyum bila bangun pagi tadi..Yang sedih biarlah hanya aku dan tuhan yang tahu.. 

Malam tadi aku on9 kejap je selepas blogwalk sebab mood hilang dan terus menonton cerita cerita best..sedangkan orang lain, peminat bola umumnya mesti menonton aksi pasukan bola sepak negara melawan pasukan negara jiran iaitu Indon.. Cayalah..ak je tidak.. seperti yang dalam previous entri..mood lari dan channel TV1 pun larikk..agagaga..panass-___-
Bila malam tadi diumumkan Malaysia menang 3-0..yippy(!) heppi rasanya walaupun tak tengok..tapi syokknya malaysia menang dengan jayanya malam tadi..hee. Tahniah buat pasukan bola..tumpang heppi aku sebagai rakyat malaysia..lalalala. Jadi malam tadi aku hanya layan Tv sampai lewat malam.. dan ia keSEORANGan ye..memang sunyi. Tapi tak kesah la..janji puas..ngee:'D
Bercerita pasal malam tadi aku bermimpi bersambung sambung..rasa penat pulak pagi tadi..lepas tu, pejam celik pejam celik dok fikir apa yang aku mimpi sampai rasa macam tak penat sangat. Tapi macam blur je..orang tua tua cakap kalau mimpi yang kita ingat tak akan menjadi..dan insyaALLAH, jika mimpi yang kita tak ingat, mudah mudahan menjadi.. benar atau tak, wallahualam.. tapi yang penting, aku harap mimpi yang baik termakbul dan mimpi yang tak baik, minta dijauhi..amin*
Bercakap pasal mimpi..banyak yang berkaitan. Walaupun ia adalah mainan tidur tapi disebalik kita memang tengah mati sementara waktu itu..ye, mati sementara adalah tidur. Tetiba aku cakap pasal mimpi bukan bermakna aku faham disebalik maksud kita bermimpi..tapi melalui kata orang tua tua..banyak maksud tersirat yang terkandung.. Tapi mimpi yang tak baik mintak simpang dijauhi.. uOls nak tahu yang melalui mimpi jugak orang akan dapat ilmu ghaib atau sebaliknya..minya dijauhi =.="
Yang penting sebelum tidur basuh kaki, ambil wuduk dan baca doa tidur beserta selawat dan 3 Qhul..mudah mudahan kita dijauhi dari syaitan Laknatullah.. Ok, aku tak pandai cakap pasal mimpi..tapi sebagai anak gadis, aku impikan dapat berjumpa putera raja..bole?.. tak mahu lah. Itu hanya cerita dongeng cerita dahulu kala. Aku?..tak mungkin dn biarlah si dear, putera hati ini.. macho pun dia, segalanya pun dia.. terima seadanya, jika dia adalah jodoh aku :) tapi kalaulah aku pandai menafsir mimpi.??
Maaf, entri pagi ni sekejap bercerita perihal bola dan terus pulak pada mimpi.. Kemudian jodoh. Adakal ia saling berkaitan?.. biarlah menjadi persoalan.. hikSs :') Oklah selamat berblogging kalian. Moga Isnin hari yang indah buat uoOls. Adakah aku kuat berangan sehingga sering bermimpi malam..? See U next entri yeah.. Jom sarapan maggi(!) yummy yummy..
Hari ni tiada kelas, membe membe pun belum balik. Rasa nak hapdate sampai lebam meh..tunggu entri selanjutnya ye. Kalau wifi ok, nak mood membuak buak. Maaf sekali lagi andai entri kali ni membosaankan kalian.. aku sangat sayangkan bl0g nih..Percayalah..♥.♥..Carilah mood dalaam diri, pasti ceria kan datang.. Teringinnya nak pegi melancong dan datingg..tetiba* 

2 comments:

  1. sis mimpi apa????
    kawen ngan pmain bola spak ngara ker..hehe

    moga mnjadi knyataan
    kawen ngan putera raja pun besttt ;P

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi