Thursday, 30 December 2010

Yeay Malaysia Menang Bola Sepak Piala AFF Suzuki 2010 Secara Rasminya..Hidup Harimau Malaya (!)

Assalamualaikum dan selamat pagi:) yippe..kemenangan di pihak negara Malaysia..sangat membanggakan. Nak nak menang di negara lawan..memang tak terkata rasanya. Aku sebagai rakyat Malaysia terasa bahang kemenangan yang di ungguli pasukan negara.. memang best la(!) nak nak penjaga gol Khairul Fahmi Che mat..ngee rasa macam dia tangkap bola dan tangkis semacam magnet dah..cayalah.. terasa dah terminat dia pulak even dia sebaya aku, tapi dia tua bulan..haha. 

Nak jugak kata tua matang kat dia.. Ehemm, berasal dari negeri cik Siti Wan kembang gittu. Minat Fahmi sebab dia penjaga gol terbaik musim ni, tapi tak boleh sangat nak minat terlebih..haha. Sebab dia dah ada awek :P melepass la uOols yang bergelar perempuan. Sebab awek dia cun melecun..dan dia juga seorang blogger, pegi sini kalau nak usha bl0g awek Fahmi apek ya.. Bangga dengan kejayaan semalam, sehingga rasa meremang bulu roma bila ramai ramai angkat piala Suzuki yang berkilauan tu semalam.. hai bangga la rasanya:")


 
Eh eh semalam aku usha awal lagi blog Kak Elia awek si Fahmi yang penjaga gol ala ala cina tu, masa tu follower dia baru 600 plus plus. Pasukan bola sepak Malaysia pun tengah dok beraksi di padang lagi. Tapi bila pagi ni, huaa dah 1900 plus plus..ramai peminat ek.. nak tahu perkembangan kapel yang sweet tu la:P hee..diorang berdua memang sweet even Fahmi tu sebaya dengan aku, tapi asal dia nampak matang ye..? 

Eh eh, jangan dok fikir pelik. Sila ubah tajuk sebab tak patut banggakan penjaga gol sedangkan pemain pemain lain pun penat beraksi..tak gitu? :'D kesian dk main lari atas padang untuk kejayaan, takkan tak suport. So, aku suka semua pemain bola sepak semalam termasuk Gunalan..cayalah;) memang beh la Gunalan malam tadi..


Pasukan bola semalam bermain boleh tahan.. rasa macam mudah nak menjaringkan gol tapi mungkin sebab padang licin, ramai pemain yang tergelincir..dan bola tersasar ke tepi tiang gol. Apepun yeay !! hoyehh hoyehh Malaysia menang beb.. Piala AFF Suzuki di Jakarta Indon semalam.. Bangga beb. Walaupun aku cam tak sedap hati semalam dan tak berapa nak girang seperti biasa.. 

Tapi terasa teruja jugak bila pemain Safee menjaringan gol dengan keputusan 1-2 game semalam.. syokk tengok pasukan bola main semalam, walaupun di minit terakhir, pasukan lawan dapat jaringkan 2 gol di minit minit terakhir..Ouh sangat cuak..tapi Malaysia tetap menang..Hidup Harimau malaya kebanggaan negara tercinta (!)


Oklah, bangga, teruja bila Malaysia menang.. dan tambah gembira bila PM dah umumkan pada rakyat jelata bahawa 31hb iaitu esok adalah hari cuti Umum Malaysia.. maka besh la. Walaupun kelas batal, nak best apa menda dah..sama je O.o tapi incik dear dan ayah cuti walaupun aku minggu depan baru dapat balik..hoho. Sedih la minggu ni keseorangan lagi.. See U(!) dalam kegembiraan, ada berita sedih aku terima malam tadi..nanti aku stori dalam entri bl0g akan datang T__T menangis tersedu malam tadi........

0 komen Si teddy Chito ✿:

Post a Comment

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi