Friday, 10 December 2010

Missing Money Again in Action !

Assalamualaikum dan salam ceria :) sekejapnya hari Jumaat datang lagi..rasa seperti baru semalam Jumaat lepas  tapi hari ni dah pun datang lagi. Masa sangat pantas berlalu. hari ni dah 10hb Disember.. bermakna kita dah makin dekat dengan awal tahun 2011 sebab bukan hari tpi bulan last dah pun. Cepatnya !! maka azam baru perlu dibuat. Ahaks! mungkin masih awal.. hari ni aku terasa penat, mungkin kelas yang padat sebelumnya. Dan satu lagi penat berfikir bila wang asyik keluar macam air, dan masuknya tidak =.="

Kebelakangan ni aku terasa asyik nak cakap pasal duit. Awat aku terlalu pokaikah atau aku terlalu membazir..huu T__T..entahlah mungkin belajar di U private jugak kot.. duet banyak nak pakai. yang aku sedih, dah masuk minggu keempat pun tak boleh boleh lagi nak masak kat rumah ni. Dapur tak berasap. Sabar ajelah.. sebab seorang ni tak bawa bawa lagi dapur dia dan asyik tangguh hingga sekarang..grawr! macam nak hangin pulak.. tapi tak baik biarkan mood tak baik menguasai mood baik. Jadi aku nak ambik mood dengan bertasbih dan beristighfar di hari penghulu hari ni.. mudah mudahan kita mendapat limpah rahmat dariNya..amin*

Bercakap pasal duet.. teringat duit ptptipu. Opss.. tershahul. Ptpeterpan..atau ptptn yang tak masyuk masyuk. Bila semalam aku belajar finance aku tau banyak benda. Mungkin ptptn ada pengecualian atau bagaimana ia dibolehkan dalam Islam sebab ia berunsur riba'. Kan dah masukkan ilmu buku dalam kehidupan harian..hehe. Best jugak kenkadang, boleh aplikasi terus untuk kefahaman yang berpanjangan.
 love m0ney
l0ve myself !
Resah tanpamu duit.. oh! tak sanggup nak ikat perut sebab takut dapat penyakit. Tak sanggu nak mintak parent sebab dah lama parent support. Adakah nak keje sambilan?..cukup ke masa. Sedangkan adaa masa cinonetpun aku terkapai kapai nak skor, inikan pulak tiada masa sebab asyikk kumpul duit. Haiz! runsing... siapa perlu aku ngadu betapa resahnya hati. Sebab aku bukan anak berada, yang tak perlu mintak dah dapat.. nak fikir masa depan kejap -______-. Mahalnya yuran.. kesian duit ptpterpan aku! tak sempat nak guna dah habes licin setiap sem. tapi nak tunggu lagi untuk sem akan datang agak berjanggut lagi lambat.

Tapi aku rasa bukan ptptn yang salah, tapi U aku ni haa. Sebab IPTA lain pun ambik ptptn tapi diorang sharp time masuk duit tak payah tunggu lama lama.. ggrrr! geramnya!! Kalau la segalanya mudah. Aku sekarang ni dok sep duit. rasanya berpuasa adalah jalan terbaik. Memandangkan cuaca pun amat menggalakkan sebab sejuk dan hujan.. tidak akan menggugat iman dan nafsu.
Mungkin itu jalan terbaik untuk sementara nih.. serius runsing pasal duit. bestnya pasa sesiapa yang tak perlu rungsing pasal money $$.


Oklah, nak keluar ambik angin jap. Blogwalking rumah teman teman :) selamat berhujung minggu semua pada yang dah bercuti macam aku hari ni.. Have anice day.. See U! memang sekarang cuaca agak sejuk sedingin dalam peti ais. Jadi aku nak berhibernasi la:P miss my dear <3
----;----'---{@
~Dawia Honeyputri~

1 comment:

  1. memang susah hidup tanpa duit . huhu

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi