Tuesday, 16 March 2010

ღ ..Lelaki Kasanova??..ღ

Salam semua,,
bila aku godek2 di internet ternampak ciri2 lelaki kasanova nie..
jadi,,rasanya tak salah aku nak kongsi ciri2 nie pada kaumku iaitu kaum hawa^^
memang tak semua lelaki macam tue..perempuan pun sama tak semua gedik dan terhegeh hegeh menggatal..aku taip n3 nie supaya kita sama2 ambik iktibar..yang baik kita ikut..yang buruk abaikan..keyh?:)
terutama si dara bila mula terjatuh cinta dengan si lelaki kasanova?..
perlu diingat nie ciri2 lelaki kasanova..kenali agar xmudah terpengaruh luaran..tapi tgk lah dengan mata hati melalui dalaman hatinya..
*
*
*1. Di awal perkenalan, si dia menjadi insan yang paling mulia. Apa sahaja yang
kamu mahu semuanya akan di penuhi. namun harus di ingat semua itu hanya mempu bertahan tidak lebih sebulan. sedikit demi sedikit di dia akan menunjukan taringnya
2. Sentiasa kemas dan perwatakannya seperti berada, tapi sebenarnya poket kosong. kalau ada pun cuma untuk buat pelaburan memikat kamu di awal perkenalan kemudian duit kamu pulalah jadi mangsa 
3. Lelaki kasanova tidak pernah patuh pada janji, tengok sahaja setiap kali kamu keluar dating. siapa yang akan sampai dahulu.
4. Sering beri pelbagai alasan apabila kesilapannya dapat dikesan. lebih jeles lagi, dia juga sering mempersalahkan orang lain atas kesalahanya sendiri.
5.Mementingkan kekemasan diri dan pakaian yang dipilih juga bukan calang-calang jenama. Maklumlah nak memikat ramai mangsa.
6. Baru kenal tidak samapai seminggu sudah berani mahu sentuh-sentuh di bahagian yang sensitif. sengaja mahu mengoda kamu untuk pergi lebih jauh.
7. Apabila keluar dengannya, saya selalu tunjuk macho depan kamu. Ada masanya dia akan menegur perempuan lain dengan ramah di depan kamu. Kononnya mahu buktikan pada kamu si dia tidak curang di belekang kamu. tetap dia memang peramah dengans emua orang.
 8. Selepas sebulan berkawan, si dia berani mintak wang untuk di pinjam. tanpa sengan silu si dia memintanya daripada kamu.. Ha… alasan yang diberikan untuk meminjam itu mmg konkrit dan silap-silap hari bulan kamu akan termakan dengan kata-kata manisnya.
9. lelaki kasanova biasanya mempunyai paras rupa yang agak tampan sebab itulah perempuan muda cair dan jadi mangsa. jangan mudah percaya pada wajah tetapi percayalah pada hati.
10. Jarang bercerita tentang keluarganya apatah lagi mahu membawa kamu berjumpa ibu bapanya. Ini sememangnya perkara yang sering berlaku. tetapi harus di ingat juga ada kalanya mereka ada mengajak tetap ajak ajak ayam sahaja.Mulut kata ya dalam hati tidak.
 
Untuk kaum perempuan, penilaian di minda anda. jangan kerana terlalu mencintai, anda kabur dalam menilai seorang lelaki yang hanya mempermainkan cinta dan kata-kata..
pendapat saya semata-mata buat kaum hawa:)) 

nota:tidak bermaksuk menyinggung mana2 pihak..harap maklum~


--;-'-{@
~Dawia~

2 comments:

 1. hoho..lelaki kasanova sekarang neh adew dmana2.Bukan saja yg hensem,malah mukan cam tongkang pecah pown still adew haty nak jadi kasanova skang nh..haihhh.

  ReplyDelete
 2. betul tue lelaki kasanova ada katmana2..
  aik kak arra cam marah betul..
  hihi..

  saya sokong!~

  ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi