Wednesday, 3 March 2010

ღ ..Scene PrinceSs Diary..ღ

..Salam dan Olla semua pembaca blog sekalian:))..

MySpace
mekap love*

Pada 1 Mac yang lepas..kelas PE2 aku ada presentation drama..setiap kumpulan dalam lebih kurang 5 ke 6 member..lecturer nak setiap group persembahkan drama yang pernah keluar di movie atau tv tapi xleh cerita atau bagitau member group lain..kena teka sendiri..wee* suka3.Jadi,,group aku pilih drama Princess Diaries untuk dipersembahkan..uit nak dijadikan cerita sumber rujukan xdapat disaat akhir.Jadi terpaksa pikir balik cite tue camana..hikhiks~ al maklum la buat kerja disaat-saat akhir mmg banyak prob cket..macam macam kan??

Yela nama pun kerjasama dalam kumpulan..tapi tup-tup yang jadi pwincess selalu je buat hal..Huhu* jadi banyak la keje tertangguh tapi malam 28 Februari tue mmg dah xleh tahan satu apa pun xberlatih lagi jadi..terpaksa la cakap terus terang dengan si mia pwincess supaya jangan buat hal lagi..ekceli..kitaorang habis praktis sampai pukul 1 pagi..hew...huh! ngantok sangat masaa tue tapi alhamdulillah..banyaak dak kaver..:)) tdo pun leh lena ngan nyenyaknya..nasib watak aku xbanyak..dalam drama tue aku jadi kawan si princess miea yang sengal;) ting tong cket tapi gedik kna ada..tapi aku xmandai sangat bab nak jadi gedik:p

 drama yang dipilih*wink **
 
yang jadi pemasalahan..aku heran asal aku xboleh sebut change dan chance degan betul.balik-balik bila sampai kat skrip tue aku mesti tertukar..pelik?..mayb aku tersebut dalam sedar atau mende alah tue mengelirukan..dan aku jadi amat hampeh bila membe group aku gelakkan aku sb berulang kali buat aku msti tertukar ayat chance dengan change..wei?..pasai pa?..nie yang buat nervous sangat! aku harap masa esoknya 1 Mac berjalan dengan lancar..bukan tue je..member group aku pun kata lucu masa aku tukar perkataaan tue,,hehe:D lucu la sangat..tapi aku bukan sengaja..dia jadi semulajadi sampai aku naaik takut untuk sebut..

Sedekit mengenai dialog aku "of course,,you should go..this the only chance for you to change your life miea"..itu la cket dialog yang hars aku buat di first scene tapi..alalala..payah untuk diterangkan bial tersyasyul sebub yang dulu diawalkan..diakhir diawalkan.."change".."chance"..fewwhh.....!

scene miea masih nerd*

kami ada lakonkan..haha;p memang lawak habis nerd si member kami tue..yela dengan cermin mata besar..sejibik cam gambar ataas tue..tapi kami mekap diaa teru cket dari gambar sebenar kot..haha;p tapi dia xkesah pun sebab kami masing2 njoy dis drama..untuk hidupkan watak..penat sangat...hadoii.
 
nie masa princes miea comel kiut miut pakai gaun..walla!
saat romantis nie pun kami lakonkan tapi susah nak cari hero cenggini:))

mmg besh bila ada Sang putera dan sang puteri..wee*  mantapkan?..dua-dua sama cantik!:) tapi kesemua lakonan kami aku xupload dalam nie..untuk menjaga hati semua orang sekian ^^

princeSs diaries Dawia:))
berangan kejap..woot woot..ngee*suka habis princesS miea dalam lakonan tue* harap-harap aku leh cenggini suatu hari nnti dengan memakai gaun..waaahhh..sooooo..sweeetssss:)) mudah2an impian jadi kenyataan...:.amin.:.tapi masa tue biar lah hanya suami seorang yang lihat...haaahh...jauhnya berangan..:) keyh alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar ari2 dan aku boleh sebut change & chance dengan lancar....syukur sangat!..i love scene princess diaries.....^^
Dan PrinCess diaries Miswiexiedawia belum lagi bermula........
MySpace
berangan di awan putih*


10 comments:

  1. waaah. jauh bebeno angan tu ah.. eheheh

    ReplyDelete
  2. hehe...

    angan untuk jadi puteri dah termakbul..
    nak jadi queen belum boleh lagi
    hehe:))..

    dawia^

    ReplyDelete
  3. wa..mesti comel adik brlakon..nnti rekod le, pastu upload masuk blog..nk gak tengok.. :)

    ReplyDelete
  4. hehe:))

    xdela kak dhima..besa2 jer..
    sebenarnya dah buat dah pun lakonan tue cuma adik xuplode segan..hihi

    akak..
    terima kasih komen^^

    ReplyDelete
  5. wieya memang kuita berangan :)

    ReplyDelete
  6. SANGAT SUKA PRINCESS DIARIES

    :D

    hahaha

    ReplyDelete
  7. kak shima---> jgn marah..
    typing error hehe:))

    ReplyDelete
  8. kak mar<--kuita berangan;)
    memang pun..hehe:p

    kuat berangan amat banyak!
    haha..

    dawia^

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. nurfaiz<--oOo xsangka!:p
    bagus2..tapi jgn nakal2;)

    keyh...Hehe

    ReplyDelete

selaMat berkoMen ;) ♥

 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi